Sleutelhangers knopen met Braided

CuteDutch Stolwijk
De Braided Sleutelhangers zijn een supermakkelijk DIY-project dat in een mum van tijd klaar is! Download de gratis werkbeschrijving en maak jouw eigen sleutelhangers.

Lees meer →

DIY: Maak jouw eigen Brillenkoord!

CuteDutch Stolwijk
Maak jouw eigen hippe brillenkoord voor jouw zonnebril of leesbril! In dit blogbericht vind je de werkbeschrijving.

Lees meer →

DIY: Maak jouw eigen tassenband!

CuteDutch Stolwijk
Heb je een gave tas gehaakt of is de band van je huidige handtas versleten? Maak dan zelf een tassenband! In dit blogbericht vind je de werkbeschrijving.

Lees meer →

Freubelkids: Aan de slag met krimpfolie

CuteDutch Stolwijk
Met de Freubelkids krimpfoliepakketjes kun je lekker aan de slag met leuke accessoires. In dit blogbericht vertellen we meer over de pakketjes en hoe jouw kleintje ermee aan de slag kunt!

Lees meer →

Speenkoord Wolk

Stefanie Trouwborst

Om het speenkoord te haken heb je het basispatroon van babyset 'In de wolken..' nodig. Het patroonboekje kun je hier bestellen.

Wanneer je een speenkoord maakt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo mag de speenkoord niet langer zijn dan 22 cm (exclusief speenclip) en dienen de onderdelen goed vast te zitten.

Wij gebruiken daarom waxkoord. Waxkoord is een touw wat niet zomaar breekt. Het is daarom uitstekend geschikt om speenkoorden mee te maken. Verder gebruiken wij onbehandelde beuken houten kralen. Beukenhout is het enige houtsoort wat niet splijt. Je kindje kan er daarom gerust op bijten. 

 

 

Aan de slag!

Benodigdheden:
1 bol Maxi Sugar Rush 106 Snow White (50 gram)
1 bol Catona 110 Jet Black (10 gram)
Houten kraal 20 mm (1x)
Houten kraal 15 mm (4x)
Houten kraal 12 mm (3x)
Veiligheidsogen zwart 6 mm
Waxkoord 1 mm
Speenclip Ster
Haaknaald nr. 1
Vulling
Naald

 

Wolk
Haak de wolk met Maxi Sugar Rush 106 Snow White op haaknaald nr. 1 volgens het basispatroon.

In elkaar zetten;
Knip een draad waxkoord af van ongeveer 60 cm. Het lusje, waaraan je de speenkoord kan hangen is 7 cm. Vouw het waxkoord dubbel en leg aan de onderzijde van het koord een knoop. Rijg vervolgens in deze volgorde de items aan beide kanten van het koord;

12 mm, 12 mm, 12 mm, 15 mm, 15 mm, 20 mm, wolk, 15 mm en een 15 mm kraal.

Haal het koord door het haakje van de speenkoord heen en ga door je eerste 12 mm kraal terug. Zorg ervoor dat je speenkoord goed strak zit en er geen speling meer tussen de kralen zit. Leg een stevige dubbele knoop in de uiteinden en steek het resterende deel van het koord terug door de kralen.

Lees meer →

Muziekwolk

Stefanie Trouwborst

Om de muziekwolk te haken heb je het basispatroon van babyset 'In de wolken..' nodig. Het patroonboekje kun je hier bestellen.

Aan de slag!

Benodigdheden:
1 bol Sweetheart Soft 01 Ecru
1 bol Catona 501 Anthracite (10 gram)
1 bol Catona 402 Silver Green (10 gram)
1 bol Catona 110 Jet Black (10 gram)
Muziekdoosje Brahms Wiegelied
Houten kraal 20 mm (2x)
Veiligheidsogen zwart 15 mm
Haaknaald nr. 5 en 2,5
Vulling
Naald

 

Kraal omhaken
Haak met 402 Silver Green en haaknaald nr. 2,5. 
Gebruik elke kleur Catona één keer.
Toer 1: Haak 6v in een magische ring (6)
Toer 2: Haak 2v in elke v (12)
Toer 3: *Haak 3v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (15)
Toer 4 t/m 6: Haak 1v in elke v (15)
Plaats de 20 mm houten kraal.
Toer 7: *Haak 3v, 2v samenhaken*. Herhaal *.* tot einde toer (12)
Toer 8: *Haak 2v samen*. Herhaal *.* tot einde toer (6)
Knip de draad lang genoeg af en haal de draad door alle 6 overgebleven lussen heen. Trek stevig aan en werk de draad weg.

 

Wolk
Haak de wolk met Sweetheart Soft op haaknaald nr. 5 volgens het basispatroon. Voordat je de wolk dicht gaat haken plaats je het muziekdoosje in de wolk. Je vult hiervoor de helft van de wolk op. Je haalt daarna het handvat van het muziekdoosje af en haalt het touwtje door het midden van de wolk naar beneden. Rijg de 20 mm kraal en de omhaakte kraal aan het touwtje en leg een dubbele knoop in het uiteinde.

 

Koord
Knip van Catona 501 Anthracite 4 draden van ongeveer 2 ½ meter. Leg een knoop in het midden van de draad. Het werkt nu het makkelijkst als je iets zwaars op de knoop zet. Draai net zolang de 8 draden één kant op, totdat je spanning voelt op de draad.
Pak een grote schaar en haal de draad door het handvat van de schaar. Haal de twee draden naar elkaar en laat de schaar in het midden draaien, totdat het een koord is. Knip de draad door en leg een knoop in het uiteinde. Haal het koord door de bovenkant van de wolk heen. Hiermee kun je de wolk aan de box, het bedje of aan de muur hangen.

Lees meer →

Kleine uil Anna - Boxmobiel

Stefanie Trouwborst

Onlangs lanceerde wij het patroon van kleine uil Anna als los patroon. Dit patroon verleent zichzelf uitstekend voor het maken van wagenspanners en boxmobielen. Eerder lieten we jullie al de variatie met de wagenspanner zien. Dit bericht lees je hier. Nu dan ook de boxmobiel.

Wat heb je nodig voor kleine uil Anna de boxmobiel?

Naast de boxmobiel, garens, 1 bol Softy en 2 kleuren Catona heb je de volgende items nodig.

1 x Waxkoord 10 m
8 x Houten kraal 12 mm
8 x Houten kraal 15 mm
5 x Houten ster kraal
4 x Veiligheidsoogjes 6 mm paar
1 x Houten ster bijtring
4 x Silcone kralen 12 mm
2 x Silcone kralen 15 mm


Aan de slag!

Haak kleine uil Anna vier keer in kleur naar keuze en volg hiervoor het basispatroon.

In elkaar zetten;
Knip een draad waxkoord van ongeveer 50 cm af. Rijg eerst een uiltje aan het koord. Vervolgens rijg je door beide uiteinden van het koord alle kralen eraan vast;12 mm, 15 mm, ster kraal, 15 mm en 12 mm. Haal de uiteinden door het gaatje van de boxmobiel heen en leg een dubbele knoop in het koord. Trek stevig aan en knip de draden af. Herhaal dit nog drie keer.

We gaan nu de middelste maken;
Knip een draad waxkoord van ongeveer 50 cm af. Rijg eerst de houten ster aan het koord. Vervolgens rijg je door beide uiteinden van het koord alle kralen eraan vast; 12 mm, 15 mm, ster kraal, 15 mm, 12 mm, 12 mm en 12 mm. Haal de uiteinden door het gaatje van de boxmobiel heen en leg een dubbele knoop in het koord. Trek stevig aan en knip de draden af. 

Et voilà, je boxmobiel is klaar!

Lees meer →

Kleine uil Anna - Wagenspanner

Stefanie Trouwborst

Onlangs lanceerde wij het patroon van kleine uil Anna als los patroon. Dit patroon verleent zichzelf uitstekend voor het maken van wagenspanners. Hoe maak je nou een wagenspanner? We lieten het eerder al zien bij Twinkle Star de wagenspanner. Dit blogbericht lees je hier.

Wat heb je nodig voor kleine uil Anna de wagenspanner?

Naast de garens, 1 bol Softy en 4 kleuren Catona heb je de volgende items nodig.

1 x Koord elastiek 3 mm per meter
2 x Speelgoedring
2 x Houten ring 34 mm
2 x Houten facet kraal
2 x Houten ster kraal
10 x Houten kraal 15 mm
2 x Rammelkraal 24 mm
3 x Veiligheidsoogjes 6 mm paar


Aan de slag!

Haak kleine uil Anna drie keer in kleur naar keuze en volg hiervoor het basispatroon.

Rammelkraal omhaken (2x)
Haak met Catona en haaknaald nr. 2,5.
Toer 1: Haak 6v in een magische ring (6)
Toer 2: Haak 2v in elke v (12)
Toer 3: *Haak 1v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (18)
Toer 4 t/m 7: Haak 1v in elke v (18)
Plaats de rammelkraal.
Toer 8: *Haak 1v, 2v samenhaken*. Herhaal *.* tot einde toer (12)
Toer 9: *Haak 2v samen*. Herhaal *.* tot einde toer (6)
Knip de draad lang genoeg af en haal de draad door alle 6 overgebleven lussen heen. Trek stevig aan en werk de draad weg.

In elkaar zetten;
Knip een draad koord elastiek af van ongeveer 75 cm. Maak een speelgoedring (eventueel ook met koordstopper) aan één van de uiteinden vast. Rijg in de volgende volgorde één voor één alle items aan het koord;

15 mm, 15 mm, houten ring 34 mm, facet kraal, ster kraal, 15 mm, uil Anna, 15 mm, omhaakte kraal, 15 mm, uil Anna, 15 mm, omhaakte kraal, 15 mm, uil anna, 15 mm, facet kraal, houten ring 34 mm, 15 mm, 15 mm.

Pak nu de tweede speelgoedring. Rijg de ring aan het koord en zet vast (of gebruik een koordstopper). Het overbleven draad kan je los laten hangen. Zo kan de mama de wagenspanner zelf nog verstellen.

Et voilà, je wagenspanner is klaar!

Lees meer →

Bijtkettingen en speenkettingen maken

Stefanie Trouwborst

Jaimy's favoriete werkjes zijn toch wel de bijtkettingen, speenkoorden en wagenspanners (naast het bedrukken dan! ;)).

Dit keer ging ze aan de slag met met de siliconen figuurtjes.

       

Deze werkjes zijn snel klaar en daarom zo leuk om cadeau te geven. Het enige wat je hoeft te doen is kraaltjes omhaken van 20 mm en de kralen en de figuurtjes rijgen aan het waxkoord.

In het blogbericht Twinkle Star speenkoord liet Jaimy al zien hoe je dit het beste kan doen om er voor te zorgen dat het niet los schiet. 

Gebruik je fantasie en geef je bijtketting of speenkoord elke keer weer een andere look.

 

De figuurtjes zijn natuurlijk te bestellen via de website :)

Liefs, Stefanie en Jaimy

Lees meer →

Speenkoord Twinkle Star

Stefanie Trouwborst

Variëren met patronen is leuk! Haakpatroon Twinkle Star verleent zich hier uitstekend voor. Met één patroon kan je door het gebruik van verschillende soorten garens meerdere items maken.

 

 

Zo kwam Jaimy op het idee om van Twinkle Star een speenkoord te haken! Ik ben verliefd! Wat een super schattige speenkoord is dit geworden.

Wanneer je een speenkoorden maakt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo mag de speenkoord niet langer zijn dan 22 cm (exclusief speenclip) en dienen de onderdelen goed vast te zitten.

Wij gebruiken daarom waxkoord. Waxkoord is een touw wat niet zomaar breekt. Het is daarom uitstekend geschikt om speenkoorden mee te maken. Verder gebruiken wij onbehandelde beuken houten kralen. Beukenhout is het enige houtsoort wat niet splijt. Je kindje kan er daarom gerust op bijten. 

Aan de slag! (klikkerdeklik voor het haakpakket!)
Haak Twinkle Star volgens het patroon met Scheepjes Maxi Bonbon (Sweet Treat) en haaknaald 1,25.

 

Knip een draad waxkoord af van ongeveer 60 cm. Het lusje, waaraan je de speenkoord kan hangen is 7 cm. Vouw het waxkoord dubbel en leg aan de onderzijde van het koord een knoop. Rijg een 12 mm, 15 mm, ster kraal, 15 mm en een 12 mm aan het koord. Rijg nu ook Twinkle Star aan het koord en rijg vervolgens een 15 mm en 12 mm kraal eraan. Haal het koord door het haakje van de speenkoord heen en ga door je eerste 12 mm kraal terug. Zorg ervoor dat je speenkoord goed strak zit en er geen speling meer tussen de kralen zit. Leg een stevige dubbele knoop in de uiteinden en knip de draden kort af. Laat de in de volgende 15 mm kraal schieten.

 

 

Vond je onze tips handig? Deel het met je haakvrienden :)

Et voilà, je speenkoord is klaar!

Liefs, Stefanie en Jaimy

Lees meer →