Dag 24 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Alweer het laatste pakje van de adventskalender 2018. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Wij hebben enorm genoten van deze tweede editie en natuurlijk gaan we het volgend jaar gewoon weer doen.

Uitpakken maar!

 

Vorig jaar hadden we een loterij in het pakket, dit jaar een winactie. Je kunt namelijk met het laatste pakketje een pakket winnen van maar liefst 100,- euro.

Wat moet je hiervoor doen?
Maak iets origineels, moois, grappigs of liefs met deze drie items uit het pakket en stuur je foto in via de Facebookgroep CuteDutchies of per email via info@cutedutch.nl. Wees creatief, het mag echt van alles zijn! 

Over twee maken wij een winnaar bekend.

Voor nu wensen we iedereen hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling,

Liefs, team CuteDutch

Lees meer →

Dag 23 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Vandaag 23 december mag één van de grootste pakjes uit de adventskalender opengemaakt worden. En het is vandaag ook voor de laatste keer patroondag.

Uitpakken maar!

 

In het zakje van vandaag zit een bol Bobbiny Junior in de wintereditie golden naturel. Een prachtige bol in kleur naturel met een gouden randje erdoorheen.

In Nederland wordt Bobbiny vertegenwoordigt door Sasja de Boer van Bobbiny Cords. Voor ons is het superfijn dat er een vertegenwoordiger is in Nederland die ook de distributie verzorgd, zodat wij steeds voor jullie kunnen bij bestellen en zo aan de vraag van Bobbiny kunnen voldoen. 

Bobbiny komt oorspronkelijk uit Polen, waar alle bollen nog steeds geproduceerd worden. Het garen verleent zichzelf uitstekend om prachtige home deco accessoires te maken. Sasja heeft speciaal voor ons het laatste patroon van de adventskalender ontworpen. We gaan een mandje of windlicht haken!

 

Aan de slag!


Benodigdheden:

1 bol Bobbiny Junior

Haaknaald nr. 8
Naald

Afkortingen:
l = losse
hv = halve vaste
v = vaste
st = stokje
A.L. = haak alleen in de achterste lussen van de vorige toer

Haakpatroon Mandje Junior XMAS

Mandje
Haak met Bobbiny Junior en haaknaald nr. 8.
Toer 1: Haak 2l en 11st in een magische ring. Sluit de toer met een hv op de 2e l (12)

Toer 2: Haak 2l en 1st in dezelfde steek. *Haak 2st in de volgende steek*. Herhaal *.* tot einde toer en sluit de toer met een hv op de 2e l (24)
Toer 3: Haak 2l, 2st in de volgende steek. *Haak 1st, 2st in de volgende steek*. Herhaal *.* tot einde toer en sluit de toer met een hv op de 2e l (36)
Toer 4: A.L. Haak 1v in elke v (36)
Toer 5 en 6: Haak 1v in elke v (36)
Toer 7 en 8: Haak 2l, 1st in de volgende steek, 1st in dezelfde steek als de eerste 2l. *Sla 1 steek over, haak 1st, 1st in de steek die je eerder oversloeg*. Herhaal tot einde toer en eindig met een hv op de 2e l (36)
Knip de draad lang genoeg af en werk de draad weg. Haak op dezelfde manier nog een mandje. Je kunt de mandjes gebruiken als mandje, maar ook als versiering van windlichtjes. Wij hebben de windlichtjes gebruikt van de Action. 


Heel veel plezier met de mandjes of windlichtjes! Morgen is alweer de laatste dag van de adventkalender, maar dan hebben wij een opdracht voor jullie om het verrassingspakket te winnen.

Tot morgen! Liefs, team CuteDutch

Lees meer →

Dag 22 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Oeeeeh, de doos is bijna leeg! Er zitten nog maar drie zakjes in.

Uitpakken maar!

 

In het zakje van vandaag zitten twee 100% siliconen sterren. De sterren staan dit jaar in het teken van degene die wij moeten missen deze kerst. Gebruik de sterren om iets leuks te maken, zoals een sleutelhanger, kerstversiering of ander item.

Liefs, team CuteDutch

Lees meer →

Dag 6 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

We hopen natuurlijk dat jullie genoten hebben van pakjesavond. Sinterklaas is uitgezwaaid, terug naar Spanje! Dat betekend dat je vanaf nu alle kerstversiering uit de kast mag halen :)

Uitpakken maar!

 

In het pakje van vandaag zit een krans van 17 cm groot. Kransen en piepschuim vormen kun je gebruiken om te omhaken. Je kunt er hele leuke versieringen mee maken en de piepschuim vormen gebruiken als stevige basis voor je werk.

Morgen is het patroondag! En we kunnen je alvast verklappen dat je iets gaat maken met deze krans.

24 aanbiedingen tot kerst!
Tijdens de CuteDutch adventskalender kun je elke dag gebruik maken van een aanbieding. De aanbieding is steeds drie dagen geldig. De aanbiedingen kun je hier vinden en de eerste aanbieding staat online.

Liefs, team CuteDutch

Lees meer →

Dag 5 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Sinterklaas is vandaag jarig! Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als de goedheiligman niets zou toevoegen aan onze adventskalender.

Uitpakken maar!

 

Een heerlijk zakje bolletje kruidnoten mocht je vandaag openmaken. Peuzel je de kruidnoten zelf op? Geef je het aan één van je gezinsleden of breng je het bij een buurman of buurvrouw? In ieder geval is dit zakje van Sinterklaas voor jou.

 

Fijne pakjesavond! 

Lees meer →

Dag 4 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Vandaag mag pakje nummer 4 opengemaakt worden. Een klein pakje, maar met een waardevolle inhoud voor de adventskalender. In het zakje zit één paar van 6 mm, één paar van 8 mm en één paar van 10 mm. Alle oogjes hebben we op een later tijdstip nodig.

Uitpakken maar!

 

Meer over veiligheidsogen;

Op Facebook lezen we tot op de dag van vandaag nog steeds veel berichten over veiligheidsogen. Mag je ze nu wel of niet gebruiken bij jonge kinderen? 

We leggen je graag een paar dingen uit; veiligheidsogen zijn verkrijgbaar in veel soorten, maten en kleuren. Je herkent veiligheidsogen doordat de oogjes een staafje hebben en de sluiting een blokkeerring is. Ook al doet de naam vermoeden dat veiligheidsogen veilig zijn is dit niet altijd waar.

Ga je aan de slag voor jonge kinderen? Let dan vooral goed op de volgende punten.
1. Gebruik je veiligheidsogen met een Europees keurmerk? (vraag de winkelier hier om!). Er zijn veel soorten veiligheidsogen op de markt en niet elk oogje heeft een Europees keurmerk. De Europese regels zijn enorm streng voor onderdelen van speelgoed, waardoor het echt de moeite waard is om juist deze oogjes te gebruiken die hier wel dit keurmerk dragen.
2. Bekijk of je oogje en sluiting juist is gemaakt (geen beschadigingen).
3. Zodra de sluiting vast geklikt is kun je deze niet meer los krijgen. Echter schuilt het gevaar wel dat het oogje en achterkantje door het haakwerk heen komt. Zorg er dus voor dat je oogje passend is bij je haakwerk en dat je niet te los hebt gehaakt.
4. Het advies van de leverancier is geen ogen voor jonge kinderen onder de drie jaar. Wil je dit toch doen? Zorg voor een goedgekeurd oogje en controleer je haakwerk steeds voordat je het aan de baby geeft :)

24 aanbiedingen tot kerst!
Tijdens de CuteDutch adventskalender kun je elke dag gebruik maken van een aanbieding. De aanbieding is steeds drie dagen geldig. De aanbiedingen kun je hier vinden en de eerste aanbieding staat online.

Kom je morgen weer gezellig langs op ons blog? 

Liefs, team CuteDutch

Lees meer →

Dag 3 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

De derde dag van december is aangebroken. Bij het pakje van vandaag hoort een kerstpatroontje. Lees je mee?

Uitpakken maar!

In het pakje van vandaag zit een bol Rico Creative Bubble. Bubble is een sponsachtig garen, waarmee je de leukste sponsen kan haken. Om in stijl tijdens de kerst de afwas te doen kun je met dit garen een ster spons haken.

Aan de slag!

Benodigdheden:
1 bol Rico Creative Bubble
Haaknaald nr. 4
Naald

Afkortingen:
l = losse
hv = halve vaste
v = vaste

Haakpatroon badspons ster

Haak met Rico Creative Bubble en haaknaald nr. 4.
Toer 1: Haak 5v in een magische ring (5)
Toer 2: Haak in elke vaste 2v (10)
Toer 3: *Haak 1v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (15)
Toer 4: *Haak 2v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (20)
Toer 5: *Haak 3v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (25)
Toer 6: *Haak 4v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (30)
Toer 7: *Haak 5v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (35)
Toer 8: *Haak 6v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (40)
Toer 9: *Haak 7v, 2v in de volgende v*. Herhaal *.* tot einde toer (45)
Hecht niet af! Ga verder met de punten.

Punten (5x)
Toer 1: Haak 9v, 1l en keer om (9)
Toer 2: Haak 9v, 1l en keer om (9)
Toer 3: Haak 2v samen, 5v, 2v samenhaken, 1l en keer om (7)
Toer 4: Haak 7v, 1l en keer om (7)
Toer 5: Haak 2v samen, 3v, 2v samenhaken, 1l en keer om (5)
Toer 6: Haak 5v, 1l en keer om (5)
Toer 7: Haak 2v samen, 1v, 2v samenhaken, 1l en keer om (3)
Toer 8: Haak 3v, 1l en keer om (3)
Toer 9: Haak 3v samen (1)
Knip de draad af en werk de draad weg.
Herhaal toer 1 t/m 9 nog vier keer, zodat alle vijf punten gehaakt zijn. Haak nu nog eenzelfde ster. 

Randje
Leg beide delen van de ster op elkaar. Haak de twee delen met vasten aan elkaar. Knip de draad af en werk de draad weg.

24 aanbiedingen tot kerst!
Tijdens de CuteDutch adventskalender kun je elke dag gebruik maken van een aanbieding. De aanbieding is steeds drie dagen geldig. De aanbiedingen kun je hier vinden en de eerste aanbieding staat online.

Veel plezier met de spons en we zien je morgen graag weer terug :)

Liefs, team CuteDutch

Lees meer →

Dag 2 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Een moment voor jezelf! De decembermaand is begonnen, gevoelsmatig de drukste maand van het jaar. Een maand waarin gezelligheid, lekker eten, familie en vrienden, sfeer, donkere dagen en geloof voor de meeste mensen op nr. één staat...

Uitpakken maar!

Neem dit moment voor jezelf! Onze vaste illustratrice Jocelijne Brus heeft voor deze reep chocola een prachtige wikkel ontworpen. Het was een feestje om alle repen chocola te voorzien van de wikkel en wij vinden h'm eigenlijk te mooi om op te eten...

 

24 aanbiedingen tot kerst!
Tijdens de CuteDutch adventskalender kun je elke dag gebruik maken van een aanbieding. De aanbieding is steeds drie dagen geldig. De aanbiedingen kun je hier vinden en de eerste aanbieding staat online.

Bon appétit en tot morgen! :)

Liefs, team CuteDutch

Lees meer →

Dag 1 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Het lange wachten wordt beloond! Vandaag beginnen we met de CuteDutch adventskalender 2018. Vanaf vandaag mag je elke dag een cadeautje voor jezelf openmaken. Sommige cadeautjes zijn gewoon leuk om te hebben, andere cadeautjes zijn gesponsord door onze leveranciers en dan hebben we natuurlijk nog de garenpakketten die bij patronen horen. 

Elke dag schrijven we een berichtje tot en met 24 december 2018. Zo weet je precies waarom dit pakje in de adventskalender zit, leuk toch?!

Ook leuk om te weten; dankzij onze sponsors is de waarde van dit pakket ruim 80,- euro geworden. We maken daarom gelijk van deze gelegenheid gebruik om onze leveranciers (Scheepjes, Lang Yarns, Phildar en Durable) te bedanken. 

Uitpakken maar!

In de eerste dag van de adventskalender zit het populaire magazine van Scheepjes met het thema woman. Het magazine staat vol met leuke patronen, artikelen en inspiratie over en voor de vrouw. 

Meer over YARN;
Elk halfjaar brengt Scheepjes een magazine uit onder de naam Yarn. Het blad is samengesteld door Scheepjes en Scheepjes bloggers. Naast de Yarn brengt Scheepjes twee keer per maand ook een Yarn The After Party uit.

The After Party booklets focussen op één haak- of breipatroon en zijn als combinatie van een inkijkboek en een patroonboek erg leuk om te verzamelen. Het midden van elk boekje bevat een handige, geprinte kleurkaart van de gebruikte garens. Elke twee weken, tot het nieuwe YARN book-a-zine verschijnt, wordt er een nieuw YARN After Party booklet gepubliceerd om de creativiteit te laten stromen en de handen bezig te houden. De designs variëren van kleding en accessoires tot home deco projecten.

24 aanbiedingen tot kerst!
Tijdens de CuteDutch adventskalender kun je elke dag gebruik maken van een aanbieding. De aanbieding is steeds drie dagen geldig. De aanbiedingen kun je hier vinden en de eerste aanbieding staat online.

We wensen jullie heel veel leesplezier met de YARN van Scheepjes! Tot morgen! 

Liefs, team CuteDutch

Lees meer →