Adventskalender - Kerstbalhanger

Stefanie Trouwborst

Het allerlaatste pakje van deze maand is aangebroken! In het zakje van vandaag zitten verschillende houten kralen voor een kerstbalhanger. Je hebt na dit patroon misschien nog wat restjes over aan garen en deze kun je dus nu ook gaan opmaken.

Patroon kerstbalhangers 

We hopen dat jullie enorm genoten hebben van onze adventskalender! Volgend jaar komen wij terug met een vernieuwde editie, maar daarover later meer ;)

Enkele feiten;
24 pakjes
10 haakpatronen
En een waarde van 110,09 euro in het pakket

Wij willen Handwerken zonder grenzen bedanken voor het sponsoren van het tijdschrift en Durable voor het sponsoren van het notitieboek! Mede dankzij jullie is de waarde veel hoger uitgevallen! :) 

Dan nu de uitslag van de loterij! Heb je jouw ordernummer bij de hand? En winnende nummer is.......

#29650

Ben jij in het bezit van dit ordernummer? Dan win jij het verrassingspakket t.w.v. ruim 100,- euro!
Fijne feestdagen!

Lees meer →

Adventskalender - Kerstsok

Stefanie Trouwborst

Dag 23 is aangebroken! En dat betekend dat er weer een nieuw patroon vrijkomt. Dit keer een lekkere grote kerstsok van 28 cm groot.

Patroon kerstsok

De volgende kleuren uit de adventskalender 2019 heb je niet meer nodig;
227 Antique Pink
326 Ivory
343 Warm Taupe
221 Holly Berry

Je kunt met al deze bolletjes nog meer versieringen maken voor de kerstboom. Bijvoorbeeld de kleine kabouters voor in de kerstboom of snowy de sneeuwpop? 

Morgen is de laatste dag, het laatste patroon komt online en de uitslag van de winactie wordt bekend gemaakt. Om te controleren of jij hebt gewonnen kun je alvast je ordernummer van de advenstkalender opzoeken ;)

Fijne dag en tot morgen!

Lees meer →

Adventskalender - Eierdop kerstmuts

Stefanie Trouwborst

Vandaag weer een nieuw patroon, ontworpen door Kimberley Riegman-Zwaans. En wat vandaag zo leuk is, vandaag is de boeklancering van Spelletjes haken. Het allereerste boek van Kimberley en het 6de boek van CuteDutch.

 

Dus mocht je vandaag tijd en zin hebben? Je bent van harte welkom! 

Kimberley heeft voor de adventskalender een superleuke eierdop in de vorm van kerstmuts gemaakt. Zo kunnen we straks met zijn allen gezellig aan tafel! Er zit garen in voor twee eierdoppen. De rest hebben we nog nodig voor het volgende patroon ;)

Patroon eierdop kerstmuts

Heel veel haakplezier en wie weet tot straks! Liefs, CuteDutch

 

Lees meer →

Adventskalender - Kerstbal Snowy

Stefanie Trouwborst

Een van mijn favorieten uit de adventskalender is Snowy de kerstbal! De decobal is maar liefst 13 cm groot en daarom een superleuke blikvanger voor in huis. Hang Snowy aan het plafond, aan de muur, in de kerstboom, aan de deur of een andere gezellig plek in huis. Misschien heb je wel ergens een spijker hangen van de verjaardagsslingers waaraan je Snowy kunt bevestigingen? :-)

Het zakje van vandaag was een feestje om te vullen. Werkelijk overal lag nepsneeuw. Op mijn schoenen, op mijn trui, in mijn haren en op de grond in het hele magazijn. Snowy zonder sneeuw is geen echte Snowy! Dus vandaag een sneeuwpop met sneeuw, zodat je zelf je eigen decobal kunt maken.

Patroon Kerstbal Snowy

Heel veel haakplezier!

Lees meer →

Adventskalender - Rendier Wandhanger

Stefanie Trouwborst

In dag 10 en 11 van de adventskalender zitten de benodigdheden voor de wandhanger in de vorm van een rendiertje. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de stok buiten zoeken en laten drogen en natuurlijk het haakwerk zelf maken.

Patroon Wandhanger Rendier

De wandhanger wordt van links naar rechts gehaakt. Aan het einde van toer hecht je af en haak je aan de andere kant weer verder. Elk hokje telt voor 2 stokjes, maar we starten met een toer vasten. Hiermee eindigen we ook.

Heel veel haakplezier en tot de volgende keer :)

Lees meer →

Adventskalender - Peperkoek Piet

Stefanie Trouwborst

“Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?” De gebroeders Grimm publiceerden in 1812 een verhaal over twee kinderen, Hans en Grietje, die in het bos een huis gemaakt van peperkoek ontdekten. Er volgden vele varianten op en inmiddels is de peperkoek niet meer weg te denken!

In dag 10 zitten dan ook de materialen van Peperkoek Piet. Ga jij hem ook maken? We delen het patroon hieronder in een PDF versie.

Patroon Peperkoek Piet

Heel veel haakplezier en tot over twee dagen! :-)

Lees meer →

Adventskalender - XMAS Slinger

Stefanie Trouwborst

Het is alweer dag 7 van de adventskalender en dat betekend patroondag! We genieten enorm van alle leuke reacties op de adventskalender. De eerste twee patronen zijn ook al volop gehaakt. Wil je jouw haakwerken ook met ons delen? Wordt dan lid van onze Facebookgroep en laat je eigen werk zien!

Zoals eerder vermeld gaan we alle garens gebruiken. Zodra we klaar zijn met bolletjes garen, vermelden we het, zodat je van de restjes nog meer leuke kerstitems kunt maken.

Met dag 6 en 7 van de adventskalender gaan we een leuke XMAS slinger haken. De slinger bestaat uit 6 vlaggetjes. Je kunt hieronder het patroon downloaden.

Patroon XMAS Slinger

Heel veel haakplezier en tot snel! :-)

Lees meer →

Adventskalender - Kerstboom Kabouters

Stefanie Trouwborst

Vandaag is het weer patroondag! Dag 4 van de adventskalender 2019 is aangebroken. Met het zakje van vandaag en het zakje van gisteren gaan we een kabouterkoppel haken voor in de kerstboom. 

Voor degene die voor het eerst meedoen met de adventskalender. De gebruikte kleuren komen bij volgende patronen weer terug. Zodra je een kleur of bol niet meer nodig hebt, geven we het aan, zodat je van de restjes nog meer leuks kunt haken :-)

Het patroon van de kerstboom kabouters kun je hier downloaden. 

Veel haakplezier en tot snel!

Lees meer →

Adventskalender - Notitieboek

Stefanie Trouwborst

Vandaag starten we met de adventskalender van CuteDutch. Het is alweer het derde jaar dat we deze kalender hebben samengesteld, ontworpen en gemaakt. Elk jaar is het voor ons net zo spannend als voor jullie, maar we hopen dat jullie ook dit jaar weer heel veel plezier gaan beleven! Net zoals de voorgaande jaren plaatsen we de patronen op ons blog, maar dit keer in een printvriendelijke versie :)

Anders dan de vorige jaren schrijven we nu alleen een blog op de dag van het patroon. Bij de adventskalender zat een brief met de patroondagen. Bestaan de dagen uit twee patroondagen? Dan wordt het patroon op de 2e dag gedeeld op ons blog met een download link. Om 09.00 uur kun je de patronen verwachten.

Vandaag mag zakje nr. 1 opengemaakt worden. In het zakje vind je een knoop, Durable leren label, bol garen en het notitieboek (notitieboek = gesponsord door Durable). Door deze fantastische sponsoring konden wij de waarde van het hele pakket nog hoger maken dan het al was! We bedanken Durable hier dan ook voor! Download hieronder het eerste patroon en lees snel verder :)

Download patroon adventskalender notitieboek 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer over Durable

Halverwege de jaren '50 is Gerrit Brouwer sr. op een motor met zijspan gestart met verkopen. Het enige dat hij bij zich had, was een koffer met lint. Een bovenwoning in Amsterdam deed dienst als magazijn. Hiermee werd de grondslag gelegd tot wat zou uitgroeien tot G. Brouwer & Zn. B.V., groothandel in (mode)fournituren en handwerken. In 1965 werd achter het woonhuis van Gerrit Brouwer sr. in Wilnis een magazijn gebouwd van 120 m2, waarvan werd gedacht dat het voldoende ruimte zou bieden aan alle producten. Al spoedig bleek dat het magazijn te klein was om alle artikelen te herbergen. Vanaf 1970 werd besloten om het magazijn gefaseerd uit te breiden tot meer dan 4500 m2 waarin zich ondertussen meer dan 160.000 artikelen bevinden.

In de loop der jaren is het bedrijf G. Brouwer & Zn. B.V. overgenomen door de zoon van Gerrit Brouwer sr.; Gerrit Brouwer en later door zijn zoon Remco Brouwer. Ondertussen werden de eerste stappen ondernomen om het merk Durable over te nemen en voort te zetten. En dat is naar onze mening maar goed ook! In de jaren '70 waren de Durable boeken met haak- en breipatronen en het bijbehorende, ongebleekte Durable haakkatoen al ongekend populair. Pannenlappen, spreien, gordijnen en tafelkleden; met het haakkatoen werd alles gemaakt. Nog steeds wordt dit, van oorsprong oer-Hollandse, garen veel gebruikt. Durable is dan ook in opmars om de beste en meest service gerichte organisatie, met oog op kwaliteit van Europa te worden. Steeds meer haaksters (of hakers) zijn overtuigd van de zeer goede kwaliteit haakgaren.

Onlangs kwam daar weer een heel fijn garen bij; Cosy extra fine. De dunnere variant van Cosy fine en Cosy. Een heerlijk zacht en soepel garen voor haaknaald nr. 3 - 4. Het is uitstekend geschikt om te gebruiken voor kleding, dekentjes, maar ook voor de amigurumi's. Het garen is een mix van katoen en acryl met de voordelen van beide.

Eerder dit jaar verscheen ook al Durable Furry, een prachtig bontgaren van zeer goede kwaliteit. Alhoewel de vertegenwoordigers van Durable in eerste instantie geen idee hadden hoe ze deze draad moesten gaan gebruiken in het voorjaar,  beloofden wij dat het een succes zou worden. En dat werd het! Wij haakte er Alpaca Almina, Flamingo Fiona en Egeltjes Eline en Tess mee. Deze patronen kun je allemaal GRATIS downloaden.

Wij van CuteDutch zijn in ieder geval heel erg blij met de fijne garens van Durable. (bijna) Altijd goed op voorraad, prachtige kleuren, divers aanbod, productie binnen de EU, zeer klantgericht en altijd denkend vanuit de consument. Sinds een jaar haken wijzelf fanatiek (dat hadden jullie vast al gemerkt!) met de prachtige garens van Durable en hadden we inspraak in drie nieuwe kwaliteiten; Furry, Teddy en Cosy extra fine. We mochten de bollen testen, kleuren doorgeven en onze mening geven. Teddy is daar de nieuwste kwaliteit van. Het was lastig een pluisgaren te vinden wat in de collectie bleef van de leverancier of aan de kwaliteitsnormen voldeed. Maar met Durable Teddy is dat gelukt! Dinsdag aanstaande delen we maar liefst twee haakpatronen met het gloednieuwe garen.

Houd je van handwerken dan kies je voor de kwaliteit van Durable!

Lees meer →