Klaparmbanden

Stefanie Trouwborst

Yes! Eindelijk mogen we het vertellen. In samenwerking met Durable hebben wij klaparmbanden ontwikkeld om zelf je eigen klaparmband te haken. Niet zomaar een klaparmband, maar een echt pareltje om te dragen! Ken jij ze nog van vroeger en roept dit bij jou ook een stukje nostalgie op? Lees en kijk dan snel verder...

In 2019 kwamen we op het idee om de klaparmband, ofwel slap on armband, terug naar de handwerkers te brengen. Wie kent ze tenslotte niet? Ze waren razend populair en iedereen had er wel één. De klaparmband heeft tenslotte iets nostalgisch voor een heleboel mensen.

Ons ontwerpteam heeft niet zomaar wat ontworpen, maar echte fashion-klaparmbanden! En ook aan de boys hebben we gedacht. Zo'n stoere walrus wil je vast wel om je pols heen, toch!?

De Durable klaparmbanden zijn verkrijgbaar in vier kleuren en zitten per 2 stuks verpakt.


Klaparmbanden haakpatronen

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Durable Klaparmbanden

CuteDutch - Patroonboekje Klaparmband Boerderijdieren--abc

Sold out
CuteDutch - Patroonboekje Klaparmband Paarden--abc

Sold out

Niet alleen voor de pols

De klaparmbanden zijn ook leuk voor op de schouder, de rand van het bed, aan de deurklink, aan de monitor op je bureau, de box, de kinderwagen en ga zo maar door. Maak enkele bandjes of juist dubbele en varieer er vrolijk op los. De mogelijkheden zijn eindeloos en het geeft gegarandeerd heel veel haak- en speelplezier!


Bekijk de video over de klaparmbanden

Dankjewel!

Lees meer →

Tunisch gehaakte 'Flowerbag'

CuteDutch blogger

Heel vaak zie ik in de winkel leuke envelop-tassen, maar het is het voor mij altijd net niet. Zo kwam ik op het idee om zelf iets te gaan ontwerpen. Hoe gaaf is het om naar eigen smaak iets heel unieks te creëren.

Als basis heb ik het prachtige garen van Durable gebruikt, namelijk Cosy fine. Dit garen bestaat uit een mix van katoen en acryl, waardoor het heerlijk weg haakt en het resultaat ontzettend mooi wordt . Ik heb het basispatroon gemaakt in tunische steek. De basis tunische steek haakt heel gemakkelijk weg dus het is zo klaar.

Voor de hengsels van de tas heb ik gekozen om twee maten te ontwerpen. Zo kan je de tas over je schouder dragen of aan je hand. Je kan dus zelf kiezen of je ze allebei erop bevestigt, er maar 1 haakt of het helemaal niet doet. De tas is voor iedereen dus anders te gebruiken.

Alleen de tas zo vond ik een beetje kaal, daarom heb ik ervoor gekozen om een eigen kruisjes-borduur-patroon te ontwerpen en deze op de tas te maken. Als je dit ook wilt doen is het belangrijk dat je eerst de tas goed opspant als hij nog niet dicht gehaakt is. Dit heb ik zelf gedaan door hem te spelden op mijn (ongebruikte) yoga-mat en in te spuiten met Eucalan/water. Ik heb hem meer dan 24 uur laten drogen zodat hij mooi strak zou worden.

Hierna ben ik het patroon gaan borduren. Ik ben 1 steek uit de hoek beneden en van links begonnen met het patroon. Het kruisjes-borduur-patroon zit trouwens ook gewoon bij het haakpatroon ingevoegd!

Ook je kruisjes-borduur-patroon moet je mooi “spannen”, door middel van een natte theedoek erop te laten drogen en hem daarna op te strijken. Hierdoor blijft je borduurwerk langer mooi.

Voor het enveloptasje heb je 4 bollen Durable Cosy Fine nodig, maar ook 7 kleuren katoengaren. Ik heb de bolletjes van 25 gram gebruikt en hier had ik ruim genoeg aan. Ook heb je een mooie knoop nodig om je enveloptasje dicht te doen aan de bovenkant.

Hier zie je het resultaat:

 

Ik ben super tevreden. Hij is erg gaaf geworden! Ik noem de tas vanaf heden de tunisch gehaakte 'Flowerbag'.

Vind je hem ook leuk? Dan komt dat goed uit, want het patroon kan je hier GRATIS vinden. Direct starten met haken? Bestel dan hier het handige haakpakket en ga direct aan de slag.

Ik ben erg benieuwd naar alle 'Flowerbags'.

Veel haakplezier,

Liefs, Minke

Lees meer →

Variëren met garens

Stefanie Trouwborst

Graag wil ik jullie meenemen in mijn gedachtegang om 2 verschillende aapjes te maken, gebaseerd op 1 patroon. Zo kan je zien welke mogelijkheden er zijn na het kopen van 1 patroon.

De kleur die ik graag wilde gebruiken was een kleur waar je niet gelijk aan zou denken bij een aap, bijvoorbeeld mint-groen. Zo werd het idee voor dit leuke project geboren.

Als basis heb ik gekozen voor het patroon van aap Alex die ook wel bekend staat als “het horen-zien-zwijgen aapje”. Het basispatroon is een relatief klein patroon met lange armen en beentjes, net waar ik van houd! Ik ben zelf niet zo “horen-zien-zwijgen achtig” dus ik maak hem als slingeraap.

Ik gebruik de volgende materialen voor de kleine versie (haakpakket, kleurkeuze mintgroen):

  • Scheepjes Softy 498, 50 gr (waarvan 29 gr. over)
  • Scheepjes Catona 402, 50 gr (waarvan 37 gr. over)
  • 1 meter Catona 110 Jet Black
  • Veiligheidsoogjes 6 mm
  • Haaknaald 2,5 en 3

Scheepjes Softy is een heel fijn garen wat over je haaknaald heen glijdt. Let dus op bij het haken met dit garen dat je geen steken laat vallen. Het terugvinden van je lusje is best een opgave.

Voor de grote versie heb ik het volgende gebruikt:

Persoonlijk ben ik dol op Scheepjes Sweetheart Soft. Het is echt het meest geweldige pluisgaren dat ik ken. Ik haak hem zowel op een 3 als ik mijn project klein wil houden als met een 5 om het patroon te vergroten. Dit aapje haakte ik met pluisgaren op naald 5.


Tevens was dit mijn eerste kennismaking met Durable Cosy fine en ik moet zeggen, ik ben verliefd! Wat matcht het prachtig met de Sweetheart Soft en wat haakt het heerlijk weg.

Cosy fine bestaat uit 58% katoen en 42% polyacryl. Het voelt heerlijk zacht en verwerkt prachtig. Zeker een aanrader dus! Hier ga ik nog meer projectjes mee maken.


Het is zo leuk om te zien dat je door middel van hetzelfde patroon te gebruiken een heel ander knuffeltje krijgt. Sowieso kan je ieder knuffeltje een hele leuke persoonlijke touch geven. Door het hoofd iets scheef op te naaien kan je al weer een hele andere uitstraling geven aan je knuffeltje. Of wenkbrauwen naaien zoals ik heb gedaan geeft het weer een onnozele uitstraling. Precies waar ik naar op zoek was!

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om wat te gaan experimenteren met het gebruiken van ander garen dan op het patroon aangegeven staat.

Let wel goed op dat je de verhoudingen in acht neemt!

Note: in theorie kan je met deze bollen twee keer de aapjes maken. Je houd van alle bollen genoeg over om nog zo'n lief setje te haken.

Veel haakplezier.

Liefs,
Minke

Lees meer →