Speenkoord Wolk

Speenkoord Wolk

Stefanie Trouwborst

Om het speenkoord te haken heb je het basispatroon van babyset 'In de wolken..' nodig. Het patroonboekje kun je hier bestellen.

Wanneer je een speenkoord maakt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo mag de speenkoord niet langer zijn dan 22 cm (exclusief speenclip) en dienen de onderdelen goed vast te zitten.

Wij gebruiken daarom waxkoord. Waxkoord is een touw wat niet zomaar breekt. Het is daarom uitstekend geschikt om speenkoorden mee te maken. Verder gebruiken wij onbehandelde beuken houten kralen. Beukenhout is het enige houtsoort wat niet splijt. Je kindje kan er daarom gerust op bijten. 

 

 

Aan de slag!

Benodigdheden:
1 bol Maxi Sugar Rush 106 Snow White (50 gram)
1 bol Catona 110 Jet Black (10 gram)
Houten kraal 20 mm (1x)
Houten kraal 15 mm (4x)
Houten kraal 12 mm (3x)
Veiligheidsogen zwart 6 mm
Waxkoord 1 mm
Speenclip Ster
Haaknaald nr. 1
Vulling
Naald

 

Wolk
Haak de wolk met Maxi Sugar Rush 106 Snow White op haaknaald nr. 1 volgens het basispatroon.

In elkaar zetten;
Knip een draad waxkoord af van ongeveer 60 cm. Het lusje, waaraan je de speenkoord kan hangen is 7 cm. Vouw het waxkoord dubbel en leg aan de onderzijde van het koord een knoop. Rijg vervolgens in deze volgorde de items aan beide kanten van het koord;

12 mm, 12 mm, 12 mm, 15 mm, 15 mm, 20 mm, wolk, 15 mm en een 15 mm kraal.

Haal het koord door het haakje van de speenkoord heen en ga door je eerste 12 mm kraal terug. Zorg ervoor dat je speenkoord goed strak zit en er geen speling meer tussen de kralen zit. Leg een stevige dubbele knoop in de uiteinden en steek het resterende deel van het koord terug door de kralen.