Freubelkids: Aan de slag met krimpfolie

Freubelkids: Aan de slag met krimpfolie

CuteDutch Stolwijk

Met de Freubelkids pakketjes kun je lekker creatief bezig zijn samen met jouw kleintje! Ga bijvoorbeeld aan de slag met krimpfolie. In dit blogbericht vertellen we meer over de pakketjes en hoe jouw kleintje leuke accessoires ermee maakt!

Inkleuren

Op de vellen staat een motief gedrukt. Hierdoor is het voor kinderen net een kleurplaat die ze heerlijk kunnen inkleuren. Het folie heeft een matte kant en een glanzende kant. Wil je met kleurpotloden aan de slag? Dan kun je het figuur inkleuren op de matte kant. De glanzende kant kun je inkleuren met bijvoorbeeld verfstiften, zoals de Uni Posca stiften. Laat het dan goed drogen.

Wat ga je maken?

Met de krimpfolie figuren kun je van alles maken. Denk aan een bladwijzer, boekenlegger of koelkastversiering. Maar ook een ketting, hanger voor de etui, tashanger of sleutelhanger is mogelijk! Knip dan een gat in het figuur of gebruik een gaatjestang

Krimpen maar!

Knip de figuren uit en leg ze op een vel vetvrij papier en zet ze een paar  in een voorverwarmde oven van 170 graden. Houd de oven in de gaten en kijk hoe de krimpfolie eerst omhoog krult en dan weer recht trekt (het krimpt tot 40%). Haal de gekrompen motieven uit de oven en laat ze afkoelen.

Afwerking

Maak de sleutelhanger aan het figuur vast. Maar een ketting is ook mogelijk! Bevestig een ringetje door het gat. Gebruik bijvoorbeeld een balletjesketting om het figuur te dragen. Deze kun je op de gewenste maat knippen. 

Download de instructie

In de folder vind je een stap-voor-stap-instructie met plaatjes die je eenvoudig door de creatieve middag helpen. Van kleuren en bakken tot aan de afwerking. Download hier de instructie!

Heel veel knutselplezier!

Liefs,
Team CuteDutch