DIY: Maak jouw eigen Brillenkoord!

DIY: Maak jouw eigen Brillenkoord!

CuteDutch Stolwijk

Heb je geen tas bij op een zonnige dag of ben je vaak je leesbril kwijt? Dan is een brillenkoord ideaal en hangt jouw bril altijd om je nek. Natuurlijk maak je het liefst zelf een hip koord en in dit blogbericht vind je de werkbeschrijving!

DIY-Brillenkoord

Wat heb je nodig?

1. Coral katoengaren in 2 kleuren 
Als creatievelingen heb je ongetwijfeld nog wel restjes Coral garen om het koord te maken. Of shop twee mini bolletjes in jouw favoriete kleuren om aan de slag te gaan!

2. ReStyle Zonnebril lusjes
Voor een brillenkoord zijn lusjes echt onmisbaar! Wij hebben van ReStyle deze zonnebrillusjes in het assortiment. Perfect voor dit project! Je kunt kiezen uit zwart of transparant. Ze worden per 10 stuks geleverd. Je kunt dus gelijk 5 verschillende koorden knopen!

3. Kumihimo Ringen
Om de lusjes te kunnen bevestigen hebben we ook ringetjes nodig. In de werkbeschrijving gebruiken ze deze Kumuhimo ringen.

4. Eindkapjes
Voor een mooie afwerking kun je deze Kumuhimo Eindkap Sluitingen gebruiken. Naast dat de overgang van de lusjes naar het koord mooier is, kun je het koord ook onzichtbaar fixeren in het kapje. Ideaal! 

5. Textiellijm
Textiellijm wordt in deze craft gebruikt om het koord te fixeren zodat deze niet kan ontrafelen én om het koord vast te zetten in de eindkapjes. Gebruik bijvoorbeeld de Gütermann Textiellijm.

DIY-Brillenkoord

Tijd om aan de slag te gaan!

Nu je alle materialen bij de hand hebt, is het tijd om aan de slag te gaan. In de werkbeschrijving vind je alles stap-voor-stap uitgelegd met foto's.

Klik hier om de werkbeschrijving voor het brillenkoord te downloaden!

Veel plezier met het maken van jouw eigen brillenkoord!

DIY-Brillenkoord