Gelukspoppetjes

Stefanie Trouwborst

Zowel Nikki en Marjan als Helanda gingen aan de slag met gelukspoppetjes. We vertelden het verhaal van Nikki en Marjan al in de nieuwsbrief. Vele van jullie hebben dit gemist en daarom vertellen wij het hier nog een keer;

Het verhaal van Nikki en Marjan + patroon

Afgelopen week waren de houten smiley kralen verreweg favoriet! Nikki en Marjan gingen aan de slag met deze leuke kralen en haakte er gelukspoppetjes mee voor hun persoonlijke goede doel.
Ze hebben er inmiddels al 60 gemaakt en verkocht en kwamen vanmorgen weer langs om 100 nieuwe gelukspoppetjes te maken.



Wil je ook zo'n leuk gelukspoppetje haken? Dan volgt hier het patroon;

Benodigdheden:
Smiley houten kraal
Houten kraal 20 mm
Haaknaald nr. 2,5
Sleutelhanger
Evt. kraaltje 12 mm
Evt. lintje
5 gram katoen

Patroon
Toer 1: Haak 6v in een magische ring (6)
Toer 2: Haak 2v in elke v (12)
Toer 3: Haak 3v, 2v in de volgende v (15)
Toer 4 en 5: Haak 1v in elke v (15)
Plaats nu de houten kraal in je haakwerk.
Toer 6: Haak 3v, 2v samenhaken (12)
Toer 7: Haak 2v samen (6) Knip de draad lang genoeg af. Haal de draad door alle 6 overgebleven lussen heen en trek stevig aan.

Haal de draad door de kraal heen en rijg nu ook de smiley kraal eraan. Rijg de sleutelring eraan en ga door beide kralen terug naar beneden. Knoop de twee uiteinden goed vast.
Knip twee lange draden van ongeveer 10 cm en haal de draden dubbeldraads om de knoop heen. Leg een knoop aan de onderkant van de uiteinden en knip de draden af.

Of volg de instructies van Helanda;

Knip de draad lang genoeg af en haal de draad door alle 6 overgebleven lussen heen. Trek stevig aan en werk de draad weg. Knip een lintje van ongeveer 15 cm en haal het lintje door beide kralen heen en ook door de 12 mm houten kraal. Rijg het lintje door de sleutelhanger heen en ga weer terug door alle kralen heen. Leg een knoop in de uiteinden van het lintje. Knip de lintjes op maat.

Et voila, je gelukspoppetje is klaar!

Lees meer →