Gratis haakpatroon: Fruitige Klaparmbanden

CuteDutch Stolwijk
Helemaal klaar voor de vakantiedisco of zomerfeestje met deze Klaparmbanden! In dit blogbericht kun je het gratis haakpatroon downloaden.

Lees meer →

Benodigdhedenlijst Baby Blankies van Rico

CuteDutch Stolwijk
Haak de leukste Baby Blankies met Rico! In het nieuwe patroonboekje vind je verschillende lieve tutteldoekjes. In dit blogbericht vind je de benodigdheden per Baby Blankie!

Lees meer →

Gratis haakpatroon - Kerstster

CuteDutch Stolwijk
Ga aan de slag met het gratis haakpatroon van deze schitterende Kerststerren. Ze zijn gehaakt met het glinsterende garen Durable Brilliant!

Lees meer →

Gratis haakpatroon - Lief Halloween Spookje

CuteDutch Stolwijk
Boe! Bij Halloween mag een spookje niet ontbreken. In dit blogbericht vind je het gratis sleutelhanger haakpatroon van het Lieve Halloween Spookje!

Lees meer →

Gratis haakpatroon - Narcis

CuteDutch Stolwijk
Van zo'n mooie, gele narcis word je toch direct vrolijk? Een leuk en klein haakproject dat je ook met warmere dagen kunt haken. En nog leuker: je kunt het haakpatroon gratis downloaden!

Lees meer →

Gratis haakpatroon - Bloempot vergeet-mij-nietjes

CuteDutch Stolwijk
Deze bloemige pot met gehaakte vergeet-mij-nietjes staat superleuk in huis, geef hem als housewarming cadeau of als een pot aan de juf of meester voor pennen. Superschattig!

Lees meer →

Nieuw: Durable Soqs Tweed

CuteDutch Stolwijk
De garenlijn van Durable heeft er een nieuwe aanwinst bij: Soqs tweed. Lees hier meer over het garen!

Lees meer →

Gratis haakpatroon - Mini tomte sambabal

CuteDutch Stolwijk

Laat de haaknaalden maar rammelen en haak deze Mini Tomte Sambabal. Bekijk hier het blogbericht en download het gratis haakpatroon voor kerst!

Lees meer →

Safari Friends CAL2018 - Week 1

Stefanie Trouwborst

Vandaag, 28 september 2018 start dé Safari Friends CAL2018. De CAL is ontworpen door Illustratrice Jocelijne Brus. De voorbeelddekens zijn gehaakt door ons geweldige team van proefhaaksters (Helanda, Barbara en Tamara). Wij maken direct even gebruik van de gelegenheid om deze toppers te bedanken! 

We hebben enorm uitgekeken naar de start van de CAL en vandaag is dan de dag. Zit je er klaar voor? Dan gaan we nu van start :)

Benodigdheden:

Pakket Blauw Aantal  Pakket Roze Aantal  Pakket Naturel Aantal 
Ecru 1 Ecru 1 Ecru 1
Ciel 3 Lait de Rose 3 Meringe 1
Gitane 3 Rose Saumon 5 Silver 1
Meringe 1 Meringe 1 Minerai 1
Silver 1 Silver 1 Faience 1
Minerai 1 Minerai 1 Craie 4
Faience 1 Faience 1 Corail 1
Craie 1 Craie 1 Poussin 2
Coral 1 Coral 1 Chanvre 1
Poussin 1 Poussin 2 Anisade 3
Chanvre 1 Chanvre 1 Roseau 2
Anisade 3 Anisade 3 Perle 7
Roseau 3 Roseau 1
Perle 4 Perle 3
Vilt tas 1 Vilt tas 1 Vilt tas 1
Notitieboek 1 Notitieboek 1 Notitieboek 1
Houten label 1 Houten label 1 Houten label 1

Safari Friends CAL2018 - Week 1

Het deken is gehaakt in drie kleurstellingen; naturel, blauw en roze. Elk deken heeft zijn eigen teltekening en legenda. Het deken wordt volledig gehaakt in de Corner to Corner techniek op haaknaald nr. 3,5. Het is de bedoeling dat het deken lekker los wordt gehaakt, zodat het straks soepel aanvoelt.

De CAL is opgedeeld in 8 weken. In de eerste zes weken haak je elke week één blad en één dier. In de laatste weken gaan we het deken aan elkaar haken.

Naturel

Gebruikte kleuren;
Roseau
Anisade of Amande
Perle


Gebruikte kleuren;

Silver
Minerai
Meringue
Perle
CraieBlauw

Gebruikte kleuren;
Roseau
Anisade of Amande
Perle

Gebruikte kleuren;
Silver
Minerai
Meringue
Ciel
Craie

 

 

Roze

Gebruikte kleuren;
Roseau
Anisade of Amande
Perle

Gebruikte kleuren;
Silver
Minerai
Meringue
Lait de rose
CraieCorner to Corner steek

De corner to corner steek wordt van hoek naar hoek gehaakt. Je begint rechts onderin met haken. 

Stap 1
Haak 6l (de eerste 3l tellen als eerste stokje).
Haak 1 stokje in de 4e, 5e en 6e l vanaf de haaknaald.

Stap 2
Haak 6l (de eerste 3 tellen weer als eerste stokje), haak 1 stokje in de 4e, 5e en 6e losse vanaf de haaknaald. Je draait nu je haakwerk om, zodat je bij de 3l van de eerste stap komt. Haak 1hv en 3l (telt als eerste stokje). Haak 3 stokjes om de 3l van stap 1.

Stap 3:
Haak 6l (de eerste 3 tellen weer als eerste stokje), haak 1 stokje in de 4e, 5e en 6e  losse vanaf de haaknaald. Je draait nu je haakwerk om, zodat je bij de 3l van stap 2 komt. Haak 1hv en 3l (telt als eerste stokje). Haak 3 stokjes om de 3l van stap 2. Haak 1hv. Haak 3l (telt als eerste stokje). Haak 3 stokjes om de 3l van het eerste hokje van stap 2.

Wisselen van kleur
In het deken wordt er veel gewisseld van kleur. De kleurwisselingen maak je in de laatste handeling van de steek voordat je wisselt. Tijdens het wisselen kun je vaak de draad laten hangen om de draad op de terug weg weer op te pakken. Ook kun je af en toe een nieuwe bol erbij pakken als je aan beide kanten van het dier dezelfde kleur gaat haken. Dat scheelt naderhand een hoop draadjes wegwerken.

Minderen
Zodra je de helft van een vierkantje hebt gehaakt gaan we minderen. Minderen doe je als volgt; haak 1hv in de 1e, 2e en 3e steek, haak daarna een blokje. Het laatste blokje van de rij haak je niet. 

Heel veel haakplezier! 

Liefs, Jocelijne Design en team CuteDutch

Lees meer →

Speenkoord Wolk

Stefanie Trouwborst

Om het speenkoord te haken heb je het basispatroon van babyset 'In de wolken..' nodig. Het patroonboekje kun je hier bestellen.

Wanneer je een speenkoord maakt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo mag de speenkoord niet langer zijn dan 22 cm (exclusief speenclip) en dienen de onderdelen goed vast te zitten.

Wij gebruiken daarom waxkoord. Waxkoord is een touw wat niet zomaar breekt. Het is daarom uitstekend geschikt om speenkoorden mee te maken. Verder gebruiken wij onbehandelde beuken houten kralen. Beukenhout is het enige houtsoort wat niet splijt. Je kindje kan er daarom gerust op bijten. 

 

 

Aan de slag!

Benodigdheden:
1 bol Maxi Sugar Rush 106 Snow White (50 gram)
1 bol Catona 110 Jet Black (10 gram)
Houten kraal 20 mm (1x)
Houten kraal 15 mm (4x)
Houten kraal 12 mm (3x)
Veiligheidsogen zwart 6 mm
Waxkoord 1 mm
Speenclip Ster
Haaknaald nr. 1
Vulling
Naald

 

Wolk
Haak de wolk met Maxi Sugar Rush 106 Snow White op haaknaald nr. 1 volgens het basispatroon.

In elkaar zetten;
Knip een draad waxkoord af van ongeveer 60 cm. Het lusje, waaraan je de speenkoord kan hangen is 7 cm. Vouw het waxkoord dubbel en leg aan de onderzijde van het koord een knoop. Rijg vervolgens in deze volgorde de items aan beide kanten van het koord;

12 mm, 12 mm, 12 mm, 15 mm, 15 mm, 20 mm, wolk, 15 mm en een 15 mm kraal.

Haal het koord door het haakje van de speenkoord heen en ga door je eerste 12 mm kraal terug. Zorg ervoor dat je speenkoord goed strak zit en er geen speling meer tussen de kralen zit. Leg een stevige dubbele knoop in de uiteinden en steek het resterende deel van het koord terug door de kralen.

Lees meer →