Dag 4 - Adventskalender 2018

Dag 4 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Vandaag mag pakje nummer 4 opengemaakt worden. Een klein pakje, maar met een waardevolle inhoud voor de adventskalender. In het zakje zit één paar van 6 mm, één paar van 8 mm en één paar van 10 mm. Alle oogjes hebben we op een later tijdstip nodig.

Uitpakken maar!

 

Meer over veiligheidsogen;

Op Facebook lezen we tot op de dag van vandaag nog steeds veel berichten over veiligheidsogen. Mag je ze nu wel of niet gebruiken bij jonge kinderen? 

We leggen je graag een paar dingen uit; veiligheidsogen zijn verkrijgbaar in veel soorten, maten en kleuren. Je herkent veiligheidsogen doordat de oogjes een staafje hebben en de sluiting een blokkeerring is. Ook al doet de naam vermoeden dat veiligheidsogen veilig zijn is dit niet altijd waar.

Ga je aan de slag voor jonge kinderen? Let dan vooral goed op de volgende punten.
1. Gebruik je veiligheidsogen met een Europees keurmerk? (vraag de winkelier hier om!). Er zijn veel soorten veiligheidsogen op de markt en niet elk oogje heeft een Europees keurmerk. De Europese regels zijn enorm streng voor onderdelen van speelgoed, waardoor het echt de moeite waard is om juist deze oogjes te gebruiken die hier wel dit keurmerk dragen.
2. Bekijk of je oogje en sluiting juist is gemaakt (geen beschadigingen).
3. Zodra de sluiting vast geklikt is kun je deze niet meer los krijgen. Echter schuilt het gevaar wel dat het oogje en achterkantje door het haakwerk heen komt. Zorg er dus voor dat je oogje passend is bij je haakwerk en dat je niet te los hebt gehaakt.
4. Het advies van de leverancier is geen ogen voor jonge kinderen onder de drie jaar. Wil je dit toch doen? Zorg voor een goedgekeurd oogje en controleer je haakwerk steeds voordat je het aan de baby geeft :)

24 aanbiedingen tot kerst!
Tijdens de CuteDutch adventskalender kun je elke dag gebruik maken van een aanbieding. De aanbieding is steeds drie dagen geldig. De aanbiedingen kun je hier vinden en de eerste aanbieding staat online.

Kom je morgen weer gezellig langs op ons blog? 

Liefs, team CuteDutch