Stepping Stone

Stefanie Trouwborst

HaakSTER Chris ging aan de slag met Scheepjes Nooodle Mini Effen en het patroon Stepping Stone uit het YARN Handwerkboek  - THE SEA ISSUE. De uitnodigende "Stepping Stones" liggen voor de bank en zijn heerlijk om kinderen op te laten zitten en/of spelen of om je voeten op te laten rusten.

De Stepping Stone is ontworpen door Tatsiana Kupryianchyk van het blog liliabjorncrochet.com. Om deze poef te haken heb je vijf strengen Scheepjes Nooodle Mini Effen, het YARN Handwerkboek - THE SEA ISSUE, een poef (Alseda) van Ikea en een haaknaald 10 nodig.

Scheepjes Nooodle Mini Effen is een nog minder bekend garen. Het doet mij denken aan de Zpagetti van Hoooked. Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan dit garen is, dat het wel op kleur na te bestellen is. Zpagetti wordt gemaakt van restmateriaal, waardoor het assortiment continu wisselt. Daarnaast is het in tegenstelling tot Zpagetti een fijner garen om mee te haken. Het is minder zwaar, waardoor je langer kan haken zonder pijn aan de schouders te voelen.

Chris ontdekte wel een nadeel aan het garen. Het raakt enorm snel in de knoop! De bollen zien eruit als strengen, waardoor het gigantisch in elkaar draait. Het advies van Chris luidt dan ook; wind je garen op tot een bol, voordat je begint met haken!

We zijn erg tevreden met het eindresultaat! Het is een duidelijk beschreven patroon, waardoor het ook voor een beginner goed te doen is.

 

Zowel de Scheepjes Nooodle Mini Effen en het YARN Handwerkboek - THE SEA ISSUE zijn vanaf heden verkrijgbaar op CuteDutch.

Liefs,
Chris en Stefanie ❤

Lees meer →