Het reisdagboek van Annie - Deel 7: Midden-Amerika

Het reisdagboek van Annie - Deel 7: Midden-Amerika

CuteDutch Stolwijk

Graag stellen we je voor aan Annie en haar reisdagboek. Op ons verzoek heeft ze alvast de wereldreis gemaakt die wij tijdens ZomerCAL maken. In haar reisdagboek vertelt ze iedere week over haar avontuur en het dier dat we die week gaan haken! In dit blogbericht deelt ze nieuwe avontuur.

Heb je het zesde dagboekverhaal van Annie gemist? Lees deze dan hier terug.

Lieve CuteDutchies,

Deze week is het een heel korte reis naar mijn volgende bestemming. Na de vele kilometers van Europa naar Azië en mijn weg in Afrika, voelt deze afstand als niks. Ik ben namelijk aangekomen in Midden-Amerika. Dit deel van de wereld is zo groot, dat ik perse nog een extra tussenstop wilde maken.

Mysterieuze ruïnes

Eenmaal aangekomen in Midden-Amerika, word ik begroet door een kleurrijke jungle en exotische geluiden. Terwijl ik langs de weelderige bomen loop, hoor ik plotseling een opvallend geluid boven me. Ik kijk omhoog en zie een prachtige toekan met felgekleurde veren en een grote snavel. "Hallo daar! Mijn naam is Tasy," zegt de toekan vrolijk.

Ik glimlach en begroet Tasy terug. We raken al snel aan de praat en ik kom te weten dat Tasy dol is op avonturen en het verkennen van de jungle. Tasy vertelt me over een mysterieus verloren ruïnecomplex diep in de jungle, waarvan de legende zegt dat er betoverende verhalen verborgen liggen.

Mijn innerlijke avonturier maakt een vreugdedansje. Deze ruïne wil ik absoluut bezoeken en voeg de daad gelijk bij het woord! Op naar de bijzondere verhalen!

Ravijn

Onderweg naar ons avontuur horen we gerommel in de verte. Wat zou het zijn? We volgen het geluid en ontdekken dat er een groep aapjes vastzit op een smal bruggetje over een ravijn. Mijn maag krimpt ineen, want we moeten gelijk te hulp schieten! Met zijn scherpe snavel breekt Tasy takken af en maakt een alternatieve brug voor de aapjes. Voorzichtig loodsen we ze één voor één naar veiligheid. Pfiew, gelukkig hebben we ze kunnen helpen!

Na dit avontuur vervolgen we onze weg naar de ruïnes. Voor Tasy gaat dat al vliegend toch een stuk makkelijker. Als mens moet je lopen en klauteren door de dichte begroeiing en ook nog uitkijken voor dierenvriendjes die iets minder sociaal, en vooral ook giftig, zijn. Eén verkeerde beweging en jouw been is… nou ja, laten we daar maar niet over nadenken.

De geschiedenis van….

Toekan Tasy haken

Eindelijk bereiken we onze bestemming en tussen het groen van jungle staan we voor de imposante ruïnes. Het is een adembenemend gezicht, met vergane muren en geheime ingangen. Bij één van de ingangen hangt een oude olielamp met daarnaast een rol papier. Er zijn dus ongetwijfeld andere avonturiers voor ons geweest. Op de rol staat een plattegrond van de ruïne.

Als Toekan Tasy en ik naar binnen lopen, wordt het met iedere stap donkerder. Het weinige licht van het lampje zorgt dat we niet struikelen over de aardewerk potten. Diep in de ruïnes ontdekken we oude artefacten en muurschilderingen die de geschiedenis van de verloren Maya-beschaving vertellen.

Eeuwenoude verhalen

We laten het licht van het lampje schijnen op de muurschilderingen, waar levendige afbeeldingen van goden, koningen en het dagelijkse leven van de Maya's tot leven komen. Ieder deel vertelt een nieuw verhaal over ceremonies, bloeiende handel en belangrijke personen. Ik ben betoverd door alle schilderingen van kleurrijk pigment, maar ook de graveringen van bloemen en patronen op het aardewerk.

Ik sta niet snel zonder woorden, maar zowel Tasy als ik zijn gewoon sprakeloos. De hele weg naar buiten leggen we in stilte af. Eenmaal buiten moeten mijn ogen wel even wennen aan de zon. Maar ik moet terug richting het hotel!

Dromen als een Maya

Deze terugtocht voelt alsof het enkele minuten duurt, want we raken niet uitgesproken over de ruïnes en alles wat we zojuist hebben gezien. Samen proberen we de schilderingen in een verhaal te vertalen en ons voor te stellen hoe het zou zijn om te leven in de tijd van de Maya’s.

Nadat ik afscheid nam van Tasy en mijn hotel inliep, voel ik pas hoe moe ik ben van alle indrukken. Al snel val ik in slaap en droom ik dat ik zelf onderdeel ben van de verhalen die ik vandaag heb gezien. Ik ben nog steeds zo onder de indruk, dat ik de volgende dag ook maar even omdoop in ‘relax-dag’. Behalve een heerlijke lunch en een goede plons sla ik deze dag maar over om te beschrijven, haha!

Hopelijk heb jij vandaag ook een heerlijke relax-en-haak-dag op de planning. Want alle deelnemers aan de Zomerstal krijgen weer een nieuw haakpatroon in de mail, dit keer van Toekan Tasy.

Maak er een mooie, inspirerende en creatieve dag van en tot volgende week!

Liefs,

Annie

-------

Wil jij aanhaken bij de ZomerCAL 2023 of één van jouw favoriete dieren haken? Bekijk hier alle patronen en pakketten van de ZomerCAL 2023!