Het reisdagboek van Annie - Deel 8: Noord-Amerika

Het reisdagboek van Annie - Deel 8: Noord-Amerika

CuteDutch Stolwijk

Graag stellen we je voor aan Annie en haar reisdagboek. Op ons verzoek heeft ze alvast de wereldreis gemaakt die wij tijdens ZomerCAL maken. In haar reisdagboek vertelt ze iedere week over haar avontuur en het dier dat we die week gaan haken! In dit blogbericht deelt ze nieuwe avontuur.

Heb je het zevende dagboekverhaal van Annie gemist? Lees deze dan hier terug.

Lieve CuteDutchies,

Wat zijn de weken omgevlogen! Vandaag deel ik alweer het achtste en laatste reisverhaal met jullie en dit keer is het echt een hele bijzondere. Ik sta te stuiteren van enthousiasme om het met je te delen. Dus lees maar snel verder, want dit ‘grootse’ verhaal wil je niet missen!

Ook deze week maak ik weer  een korte vlucht, mijn bestemming: Canada. Op naar het noorden om nog wat te genieten van de sneeuw en wellicht kan ik er ook nog skiën. Met een huurauto leg ik het laatste deel af. Onderweg stop ik bij een klein tankstation om te tanken. Naast dit stationnetje ligt een gezellig restaurant waar ik kan binnenstappen voor de lunch.

Gemeenschappelijke vrienden

Binnen raak ik in gesprek met IJsbeer Igor. Deze Canadese beer, en uitstekend journalist, hoorde meteen mijn accent en wilde hier graag meer van weten. Met wat te eten en een heerlijke kop warme chocomel zitten we samen aan een tafeltje te kletsen.

Ik vertel hem over mijn reis van de afgelopen weken en dat ik jullie CuteDutchies daar iedere week over vertel. En wat blijkt nou? Hij kent ontwerpster Annemarie nog uit de tijd dat hij in Europa een rondreis maakte. Hij schreef destijds een verhaal over de gezondheidszorg en zodoende leerde hij Annemarie kennen die toen als IC Verpleegkundige werkzaam was! Wat is de wereld toch klein, hè? Ook al ben je duizenden kilometers van huis.

En dat is nog niet alles… Igor en Annemarie hebben laatst nog een Skype gesprek gehad en mag jullie vertellen waar dat over ging!

Vers van de pers

Nou, de reden dat Annemarie en Igor met elkaar spraken, was omdat Annemarie wat vragen had over Noord-Amerika. De nieuwsgierige journalist Igor wilde natuurlijk weten waarom ze deze vragen stelde. De vragen waren zeker niet zomaar! Annemarie deed research voor….. spannend he? Voor een nieuw Groots haken boek!

Terwijl Igor dit nieuws met mij deelt, belt Annemarie met nóg meer nieuws! Ik mag vandaag de cover én titel van haar nieuwe boek met jullie delen! Ik voel mij zo onwijs vereerd! Zit je er klaar voor? Het nieuwe boek van Annemarie is…. Groots haken – De wereld rond en dit is de cover:

Groots haken - De wereld rond

Is het geen plaatje? Wauw! Op de cover zie je al drie mooie ontwerpen: Berend uit Duitsland, Kimika uit Japen en Imani met baby Yaro uit Ghana. Het boek is dus vanaf NU als pre-order te bestellen én ook deze drie garenpakketten staan al online. Je vindt hier het boek en deze eerste drie pakketten op één ‘Groots haken – De wereld rond’ collectie pagina.

Toevallige ontmoetingen of verborgen hints?

In totaal heeft Annemarie 20 haakpatronen gemaakt en tot aan de datum dat het boek uitkomt, kun je steeds kennismaken met een nieuw karakter. Maar wacht even… Ik zit te kijken naar de cover…. Vertelde ik niet in mijn allereerste reisdagboek over een Duitse jongen en lederhosen?

Mijn ontmoetingen van de afgelopen weken waren niet toevallig. In de reisdagboekverhalen vind je al enkele ‘grootse’ hints naar nog meer van de mooie mensen die je in het boek terug gaat vinden.

We zouden met dit geweldige nieuws bijna vergeten dat we nog met de laatste week van de CAL bezig zijn, haha! Aan alle deelnemers wil ik daarom zeggen: heel veel haakplezier met IJsbeer Igor en ik hoop dat je genoten hebt van het haken van de ZomerCAL 2023 – Op Wereldreis.

Dit najaar kun je opnieuw de wereld rondreizen met het nieuwe boek! Voordat ik begin aan mijn lange reis naar huis, ga ik nog skiën in Canada en heb ik nog één stop in Alaska met een heel bijzonder persoon. Maar helaas hebben IJsbeer Igor en Annemarie dat, zoals ze dat noemen, off the record vertelt en kan ik daarover nog niet te veel loslaten.

Ik ga genieten van mijn laatste dagen en wellicht lees ik dit najaar wel jouw reisverhaal?

Liefs,

Annie

-------

Wil jij één van jouw favoriete dieren haken? Bekijk hier alle patronen en pakketten van de ZomerCAL 2023!