Het reisdagboek van Annie - Deel 6: Zuid-Amerika

Het reisdagboek van Annie - Deel 6: Zuid-Amerika

CuteDutch Stolwijk

Graag stellen we je voor aan Annie en haar reisdagboek. Op ons verzoek heeft ze alvast de wereldreis gemaakt die wij tijdens ZomerCAL maken. In haar reisdagboek vertelt ze iedere week over haar avontuur en het dier dat we die week gaan haken! In dit blogbericht deelt ze haar zesde avontuur!

Heb je het vijfde dagboekverhaal van Annie gemist? Lees deze dan hier terug.

Lieve CuteDutchies,

Het is weer een bijzonder indrukwekkende week geweest en het is alweer tijd om het vliegtuig in te stappen! Tijdens de vlucht val ik door het slaapgebrek van het Beestenbende-feestje in slaap. Het bericht om de gordel vast te doen, maakt me wakker. Uit het raam zie ik Zuid-Amerika en het prachtige Andesgebergte al liggen!

Na een kort dutje en opfrisbeurt in het hotel ga ik gelijk op pad! Terwijl ik over de bergpaden struin, doemt er een opvallende gestalte op in de verte. Tegen de zon in zie ik enkel een silhouet dat naar mij zwaait. Ondanks de hoogte, versnel ik mijn pas. Met iedere stap zie ik de krullige en wollige vacht duidelijker worden. Terwijl ik dichterbij kom, begroet ze me met een vriendelijke glimlach.

Door de vallei

“Buenos días, vreemdeling! Ik ben Alpaca Adora." Met een brede en vriendelijke glimlach pakt Adora mijn hand en stel ik mij voor: “Aangenaam kennis te maken Adora! Ik ben Annie uit Nederland.” Vol verbazing kijkt ze mij aan. “Nou, dan zit je vast vol reisverhalen en ik hoor ze graag allemaal! Kom, laten we theedrinken bij mij thuis.”

Adora is anders dan de andere Alpaca's. Terwijl ze met haar zachte vacht rondhuppelt, op weg naar haar ‘huis’, valt het me op dat ze zich opvallend goed thuis voelt tussen de weelderige planten en bloemen die de vallei sieren.

Moestuinbakjes en cactussen

Onderweg raken we in gesprek en vertelt Adora over haar enorme plantencollectie bij haar thuis. Ze is wat we noemen een echte plantlady, maar vooral ook bekend met de lokale natuur. We lopen door een vallei vol prachtige bloemen en planten en ondertussen leer ik over de geneeskrachtige kruiden die groeien in de bergen en de verborgen schatten van de Andes.

In haar knusse huis staat het inderdaad vol groene planten, kleine moestuinbakjes en cactussen in potten. Na een heerlijk kopje thee nemen we afscheid. Ze geeft het adres van een goede vriendin van haar. Ik zou haar echt eens moeten bezoeken en ik besluit morgen dat ook gelijk te gaan doen.

Een creatieve vriendin

Alpaca Adora

De volgende dag vertrek ik daarom door naar een klein dorpje in Peru. Volgens Adora kon ik gewoon aankloppen en hoefde ik haar vriendin niet eerst op te bellen. Als ik bij het huis met naaiatelier aankom, klop ik op de turkoois blauwe deur. Door het raampje zie ik al een bijzondere hoed verschijnen. De deur wordt open gedaan door een vriendelijk glimlachende dame. Ik vertel dat Alpaca Adora mij heeft verwezen. Ze doet een stap opzij en zeg: “Adora’s vriendin is ook mijn vriendin, kom erin!”

Binnen zie ik een kleurrijk interieur met op planken bijzondere hoeden. Nog voor ik kan zitten, schenkt deze lieve Peruaanse dame mij een kop thee in. Ze vertelt dat ze dol is op handwerken en met name borduren. Haar kleding heeft prachtig, geborduurde bloemen. Die middag krijg ik borduurles.

Zo trots als een pauw

Mijn Peruaanse gastvrouw is heel geduldig, zelfs als ik voor de derde keer in mijn vinger prik en een pleister nodig heb. Ondertussen vertelt ze over haar vriendschap met Alpaca Adora en dat ze de planten verzorgt als Adora een paar dagen met vakantie is.

Met korte eetpauzes, krijg ik het borduren al aardig in de vingers. Oh, ik ben echt zo trots! Nadat ik het proeflapje vol motiefjes laat zien aan mijn ‘juf’ zegt ze: “En wat ga je nu borduren?” Ik denk even een paar keer na, maar dan weet ik het! Ik heb een fijne stoffen rugtas, een perfecte ondergrond om op te fleuren!

Die avond vertrek ik zo trots als een pauw met lieve, kleine bloemmotiefjes op mijn tas als herinnering aan deze geweldige dagen in Zuid-Amerika!

Hopelijk ben jij ook al trots op jouw gehaakte Eland, Panda en Koala! Ik ben al lid van de CuteDutchies Facebookgroep om al jullie haakwerkjes te kunnen zien. Ik ben benieuwd naar jullie alpaca’s en kan niet wachten tot ik de eerste lieverds voorbij zie komen!

Maak er weer een creatieve week van en tot volgende week!

Liefs,

Annie

-------

Wil jij aanhaken bij de ZomerCAL 2023 of één van jouw favoriete dieren haken? Bekijk hier alle patronen en pakketten van de ZomerCAL 2023!