Het reisdagboek van Annie - Deel 3: Oceanië

Het reisdagboek van Annie - Deel 3: Oceanië

CuteDutch Stolwijk

Graag stellen we je voor aan Annie en haar reisdagboek. Op ons verzoek heeft ze alvast de wereldreis gemaakt die wij tijdens ZomerCAL gaan maken. In haar reisdagboek zal ze iedere week iets vertellen over haar avontuur en het dier dat we die week gaan haken! In dit blogbericht deelt ze haar derde avontuur: Oceanië!

Heb je het tweede dagboekverhaal van Annie gemist? Lees deze dan hier terug.

Lieve CuteDutchies,

Ongelofelijk dat ik vandaag alweer mijn derde avontuur met jullie deel! Het afscheid met Panda Pim deed mij wel een beetje pijn, want hij was al een goede vriend geworden. Toch moet ik door op weg naar mijn volgende bestemming: Australië! Dit land ligt in een continent dat Oceanië heet. Niet zo gek als je je beseft hoe groot deel van het continent bestaat uit het blauwe, zoute water van de Grote Oceaan.

Het continent is zo groot en eigenlijk duurt mijn reis tekort. Ik moest daarom kiezen: Nieuw-Zeeland, Australië of Papoea-Nieuw-Guinea. Maar je hebt al gelezen waar het vliegtuig, waarin ik dit schrijf, over een paar uur gaat landen. Tijd om Down Under te gaan, jippieee!

Natuurdocumentaire

Ondanks een korte nacht, wilde ik toch graag vroeg opstaan. Vanuit mijn hotel in Sydney zag de zon opkomen bij het Opera House, een prachtig gebouw. Ik heb een superleuke dag op de planning! Tijdens mijn wandelreis in Azië, vertelde mijn gids dat hij een vriend heeft in Australië die de ‘outback’ (de natuur) goed kent. Hij heeft deze ranger opgebeld en hij haalt mij vandaag op om op pad te gaan!

Nadat de ranger de nodige toeristische plekjes had laten zien, waaronder een museum met prachtige kunst, stapten we in de jeep op weg naar de echte outback. We reden uren en uren en ’s nachts hadden we tentjes bij ons om in te overnachten. Het voelt alsof ik voor een paar dagen rondwandel in een natuurdocumentaire.

Onverwachte tentgenoot

Iets minder leuk aan Australië: de huisspinnen zijn hier ietsjes groter. Ik vraag mij af hoeveel kangoeroes wakker schrokken van mijn angstgilletje toen ik in de hoek van de tent een harig achtpotig exemplaar ontdekte ter grootte van m’n hand. Nadat de ranger uitgelachen was, heeft hij mijn grote tentgenoot naar buiten gebracht.

Een schrikmoment (alweer)

Van iedere minuut tot nu toe heb ik genoten. Maar we hebben nog één stop: Blue Mountains National Park. Je zou dorre droogte verwachten, maar dit deel bestaat uit juist weelderige bossen. Maar als je dacht dat dit avontuur slechts één schrikmoment bevatte, heb je het mis. We waren rustig aan het wandelen toen ineens Koala Kimba tevoorschijn sprong. Ik heb geen slecht geweten, maar ik schrok mij een hoedje!

Deze kiekeboe had ik niet verwacht. Koala Kimba vroeg of hij mee mocht liften aan mijn arm op weg naar een ander deel. Kimba is nogal een kieskeurige eter. Van de honderden soorten Eucalyptus eet de Koala maar 6 soorten. Daarom heb ik er een win-winsituatie van gemaakt waarbij Koala Kimba mij alles vertelt over de bloemen, het park en dierenvriendjes. Op mijn beurt zorg ik dat Kimba op tijd komt bij de volgende eucalyptus maaltijd.

Legende van de drie zussen

De ‘Three Sisters’ vind ik nog steeds het meest bijzondere verhaal dat Kimba vertelde. De Three Sisters zijn drie opvallende rotsformaties, die uitkijken over de valleien van het Blue Mountains National Park. Volgens de Aboriginal-legende waren de drie zussen ooit levende wezens, maar werden ze door een tovenaar in steen veranderd om hen te beschermen.

Goodbye

Nadat ik Kimba had afgezet bij een boom met een lekker maaltje, zijn de ranger en ik doorgelopen naar de Three Sisters. Vanuit daar heb je een adembenemend uitzicht dat met geen pen (of toetsenbord) te beschrijven is.

Een prachtige afsluiter van mijn tijd in Australië en daarmee ook mijn reisverhaal van deze week. Hopelijk heb ook jij weer genoten en beleef je mijn avontuur mee terwijl je Koala Kimba aan het haken bent!

Heel veel haakplezier en tot volgende week of zoals de ranger tegen mij zei: “See you later”!

Liefs,

Annie

-------

Wil jij aanhaken bij de ZomerCAL 2023 of één van jouw favoriete dieren haken? Bekijk hier alle patronen en pakketten van de ZomerCAL 2023!