Het reisdagboek van Annie - Deel 2: Azië

Het reisdagboek van Annie - Deel 2: Azië

CuteDutch Stolwijk

Graag stellen we je voor aan Annie en haar reisdagboek. Op ons verzoek heeft ze alvast de wereldreis gemaakt die wij tijdens ZomerCAL gaan maken. In haar reisdagboek zal ze iedere week iets vertellen over haar avontuur en het dier dat we die week gaan haken! In dit blogbericht deelt ze haar tweede avontuur: Azië!

Heb je het eerste dagboekverhaal van Annie gemist? Lees deze dan hier terug

Lieve CuteDutchies,

Hopelijk hebben jullie genoten van mijn eerste avontuur. Ik heb nog even getwijfeld hoe in naar mijn volgende bestemming Azië zou gaan reizen. Per vliegtuig in één keer door of ga ik toch voor de lange treinreis? Aangezien ik zoveel mogelijk wil zien, moet ik keuzes maken.

Op naar de zon!

Ik ben na al die sneeuwvlokken wel toe aan wat zon. Bij de counter op het vliegveld heb ik mij laten adviseren en de vriendelijke dame raadde aan om op weg naar Azië dan een korte tussenstop te maken in Saudi-Arabië. De avonturier in mij maakt een vreugdedansje!

Dus hop hop, de lucht in en een paar uur later mag de zonnebrandcrème al uit de koffer voor de laatste zonnestralen van die dag. In de lobby van het hotel valt mijn oog op een aankondiging van … een valkenshow de volgende dag. Wauw, wat een geluk!

Een bijzonder evenement

Gisteravond heb ik meer informatie opgezocht over valkerij. Het blijkt een eeuwenoude traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven, hoe bijzonder! Valkeniers in Saudi-Arabië hebben een sterke band met hun vogels en houden zich bezig met de kunst van het trainen en jagen met valken.

Deze middag heb ik vol verbazing naar alle prachtige valken gekeken. Er werden verschillende demonstraties gehouden. Wat een majestueuze vogels en de samenwerking tussen mens en vogel is zo bijzonder om te zien!

Vliegtuighobby’s

Ik baal enorm dat ik mijn volgende vlucht al heb geboekt. Ik had graag nog zoveel meer verhalen gehoord van de valkeniers. Helaas staat er een ander prachtig land op mij te wachten: China.

Wat doen jullie tijdens een vlucht in de lucht? In het vliegtuig zie ik zoveel hobby’s voorbijkomen. Er was zelfs iemand een knuffel aan het haken! Vanwege de verschillende tijdzones heb ik ietwat last van een jetlag. Dus tijdens het lezen van een boek ben ik toch in slaap gevallen, oeps! Bij de omroep van de piloot schrik ik wakker uit mijn zeer lange powernap: “Dames en heren, we zijn geland op onze bestemming!”

Zwart-witte vriend

Al jaren staat er op mijn bucketlist om een reuzenpanda te zien. Eindelijk gaat deze droom uitkomen! Na uren wandelen door het bergachtige gebied heb ik veel moois gezien, maar helaas nog geen panda. De gids vertelt dat eten, verteren, rusten, soms wat spelen en slapen de belangrijkste to do’s zijn van een panda.

Later die middag, ik stuiter nog van enthousiasme als ik dit schrijf, vang ik dan eindelijk een zwart-witte glimp op! Vanwege zijn beschermde status blijf ik op een afstand en pak ik mijn verrekijker. Is het echt? Ik knijp mezelf, au! Ja, het is echt Panda Pim!

De glinstering van de zon op de verrekijker trekt toch de aandacht van mijn zwart-witte vriend. De nieuwsgierigheid wint het van zijn verlegenheid. Met nog een stuk bamboe in zijn mond, komt hij mijn kant op.

Heel veel bamboe feitjes

En wat blijkt? Panda Pim is een echte kletskous. Hij kende alle feitjes en weetjes over het land en natuurlijk over zijn favoriete eten: bamboe. Wist jij dat bamboe één van de snelst groeiende planten ter wereld is?

Sommige bamboesoorten groeien zelfs wel 1 meter per dag! Het bamboe groeit sneller dan dat Panda Pim het op kan smikkelen. Gelukkig maar, want hij is echt gek op bamboe voor ontbijt, lunch, als tussendoortje en avondmaaltijd, haha!

Als ik schrijf in mijn dagboek vliegen de woorden echt op papier. Alsof ik ieder avontuur opnieuw beleef. Helaas is er te weinig ruimte voor alle details en bijzondere gesprekken. Mijn tijd in Azië zit erop en daarmee ook dit reisverhaal. Volgende week neem ik je mee naar mijn volgende bestemming!

Voor nu wil je weer heel veel haakplezier wensen met het maken van Panda Pim en tot volgende week!

Liefs,

Annie

-------

Wil jij aanhaken bij de ZomerCAL 2023? Shop dan hier jouw CAL-pakket of haak aan met eigen garens!