Het reisdagboek van Annie - Deel 1: Europa

Het reisdagboek van Annie - Deel 1: Europa

CuteDutch Stolwijk

Graag stellen we je voor aan Annie en haar reisdagboek. Op ons verzoek heeft ze alvast de wereldreis gemaakt die wij tijdens ZomerCAL gaan maken. In haar reisdagboek zal ze iedere week iets vertellen over haar avontuur en het dier dat we die week gaan haken! In dit blogbericht deelt ze haar eerste avontuur: Europa!

Ons avontuur is begonnen en ik had gelijk een bijzondere ontmoeting!

Lieve CuteDutchies,

Eindelijk is de dag aangebroken waarop ik vertrek voor mijn avontuur! Met de trein ga ik richting Noorwegen. Oehhhh, ik heb er zin in! Het is best een lange reis, maar ik vind het heerlijk om naar buiten te kijken. Het platteland vol tulpen verruilt zich al snel voor groen landschap als we richting de grens met Duitsland rijden. Daar heb ik mijn eerste overnachting voordat ik op de volgende trein stap.

Bij het diner in dit kleine, knusse hotel zit de eetzaal (bijna) helemaal vol. Er is nog één lege stoel en ik vraag aan de vriendelijke jongen of ik bij hem aan mag schuiven. “Aber natürlich!”, antwoordt hij. Onverwachtse ontmoetingen blijven bijzonder, zo ook met deze Duitse jongen! We hebben over van alles gesproken, van traditionele lekkernijen tot aan de kenmerkende Lederhosen.

Gezelligheid kent geen tijd, zeggen ze weleens. Nou, dat klopt ook! Voordat ik het wist was het al middernacht. Met een grapje over in een pompoen veranderen en een verloren schoentje, ga ik naar mijn kamer voor mijn prinsessenslaapje.

Dag 2: Tromsø, ik kom eraan!

De volgende ochtend gaat de wekker weer vroeg. Na een goed ontbijt stap ik op de trein en ga ik op weg naar Tromsø in het noorden van Noorwegen.

Brrr, het is wel erg koud, maar ik laat de kou mij niet tegenhouden. Tijd om een, letterlijk, frisse neus te halen. Ik geniet van de glinsterende sneeuw en bergen als ik plots wat hoor ritselen. Verschikt kijk ik achterom. Mijn schrik maakt al snel plaats voor gelach. Achter een dun boompje staat een Eland. Aan beide kanten zie ik twee bruine oortjes en een imposant gewei uitsteken.

Ik zou nog pagina’s kunnen vullen over dit avontuur, maar dan komen jullie niet meer aan haken toe, haha! Maar dit is hoe ik Eland Evert heb ontmoet. Een talent in verstoppen is hij niet, maar hij is wel een enorm goede verteller.

We hebben namelijk samen heel wat stappen gezet door de sneeuw. Eland Evert kent de mooiste plekjes in deze omgeving en we hebben samen naar het Noorderlicht gekeken. Dat was zo mooi, dat het met geen pen (of toetsenbord) te beschrijven is! Een prachtig eerste avontuur, tijd om naar de volgende bestemming te reizen!

Heel erg veel haakplezier en ik neem je volgende week weer mee op reis!

Liefs,

Annie

-------

Wil jij aanhaken bij de ZomerCAL 2023? Shop dan hier jouw CAL-pakket of haak aan met eigen garens!