Adventskalender - Notitieboek

Adventskalender - Notitieboek

Stefanie Trouwborst

Vandaag starten we met de adventskalender van CuteDutch. Het is alweer het derde jaar dat we deze kalender hebben samengesteld, ontworpen en gemaakt. Elk jaar is het voor ons net zo spannend als voor jullie, maar we hopen dat jullie ook dit jaar weer heel veel plezier gaan beleven! Net zoals de voorgaande jaren plaatsen we de patronen op ons blog, maar dit keer in een printvriendelijke versie :)

Anders dan de vorige jaren schrijven we nu alleen een blog op de dag van het patroon. Bij de adventskalender zat een brief met de patroondagen. Bestaan de dagen uit twee patroondagen? Dan wordt het patroon op de 2e dag gedeeld op ons blog met een download link. Om 09.00 uur kun je de patronen verwachten.

Vandaag mag zakje nr. 1 opengemaakt worden. In het zakje vind je een knoop, Durable leren label, bol garen en het notitieboek (notitieboek = gesponsord door Durable). Door deze fantastische sponsoring konden wij de waarde van het hele pakket nog hoger maken dan het al was! We bedanken Durable hier dan ook voor! Download hieronder het eerste patroon en lees snel verder :)

Download patroon adventskalender notitieboek 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer over Durable

Halverwege de jaren '50 is Gerrit Brouwer sr. op een motor met zijspan gestart met verkopen. Het enige dat hij bij zich had, was een koffer met lint. Een bovenwoning in Amsterdam deed dienst als magazijn. Hiermee werd de grondslag gelegd tot wat zou uitgroeien tot G. Brouwer & Zn. B.V., groothandel in (mode)fournituren en handwerken. In 1965 werd achter het woonhuis van Gerrit Brouwer sr. in Wilnis een magazijn gebouwd van 120 m2, waarvan werd gedacht dat het voldoende ruimte zou bieden aan alle producten. Al spoedig bleek dat het magazijn te klein was om alle artikelen te herbergen. Vanaf 1970 werd besloten om het magazijn gefaseerd uit te breiden tot meer dan 4500 m2 waarin zich ondertussen meer dan 160.000 artikelen bevinden.

In de loop der jaren is het bedrijf G. Brouwer & Zn. B.V. overgenomen door de zoon van Gerrit Brouwer sr.; Gerrit Brouwer en later door zijn zoon Remco Brouwer. Ondertussen werden de eerste stappen ondernomen om het merk Durable over te nemen en voort te zetten. En dat is naar onze mening maar goed ook! In de jaren '70 waren de Durable boeken met haak- en breipatronen en het bijbehorende, ongebleekte Durable haakkatoen al ongekend populair. Pannenlappen, spreien, gordijnen en tafelkleden; met het haakkatoen werd alles gemaakt. Nog steeds wordt dit, van oorsprong oer-Hollandse, garen veel gebruikt. Durable is dan ook in opmars om de beste en meest service gerichte organisatie, met oog op kwaliteit van Europa te worden. Steeds meer haaksters (of hakers) zijn overtuigd van de zeer goede kwaliteit haakgaren.

Onlangs kwam daar weer een heel fijn garen bij; Cosy extra fine. De dunnere variant van Cosy fine en Cosy. Een heerlijk zacht en soepel garen voor haaknaald nr. 3 - 4. Het is uitstekend geschikt om te gebruiken voor kleding, dekentjes, maar ook voor de amigurumi's. Het garen is een mix van katoen en acryl met de voordelen van beide.

Eerder dit jaar verscheen ook al Durable Furry, een prachtig bontgaren van zeer goede kwaliteit. Alhoewel de vertegenwoordigers van Durable in eerste instantie geen idee hadden hoe ze deze draad moesten gaan gebruiken in het voorjaar,  beloofden wij dat het een succes zou worden. En dat werd het! Wij haakte er Alpaca Almina, Flamingo Fiona en Egeltjes Eline en Tess mee. Deze patronen kun je allemaal GRATIS downloaden.

Wij van CuteDutch zijn in ieder geval heel erg blij met de fijne garens van Durable. (bijna) Altijd goed op voorraad, prachtige kleuren, divers aanbod, productie binnen de EU, zeer klantgericht en altijd denkend vanuit de consument. Sinds een jaar haken wijzelf fanatiek (dat hadden jullie vast al gemerkt!) met de prachtige garens van Durable en hadden we inspraak in drie nieuwe kwaliteiten; Furry, Teddy en Cosy extra fine. We mochten de bollen testen, kleuren doorgeven en onze mening geven. Teddy is daar de nieuwste kwaliteit van. Het was lastig een pluisgaren te vinden wat in de collectie bleef van de leverancier of aan de kwaliteitsnormen voldeed. Maar met Durable Teddy is dat gelukt! Dinsdag aanstaande delen we maar liefst twee haakpatronen met het gloednieuwe garen.

Houd je van handwerken dan kies je voor de kwaliteit van Durable!