Nieuw: Durable Soqs Tweed

Nieuw: Durable Soqs Tweed

CuteDutch Stolwijk

Er zitten al veel mooie garens in de collectie van Durable, zoals Cosy fine of het sokkengaren Soqs. Sinds vandaag mogen we een nieuwe aanwinst verwelkomen: Soqs tweed.

In de specificaties verschillen de Durable Soqs en de tweed variant niet heel veel van elkaar. Beide garens zijn geschikt voor naalddikte 2,5 mm, op de bollen zit 50 gram en de looplengte is voor beide soorten 210 meter.

Als we inzoomen op de samenstelling zit er een klein verschil tussen de twee soorten:

  • Samenstelling Soqs: 75% wol en 25% polyamide
  • Samenstelling Soqs tweed: 72% wol, 25% polyamide en 3% viscose

Zit er verschil tussen Soqs en Soqs tweed?

Goede vraag! De twee soorten zijn super goed te combineren doordat de dikte hetzelfde is. Het aandeel viscose dat het tweed garen heeft, zijn de kleine stukjes garen in contrasterende kleuren wat voor het tweed-effect zorgt.

Verkrijgbaar in 12 kleuren

Durable Soqs tweed is verkrijgbaar in 12 kleuren. Hierin zitten 'oude bekenden' zoals Ivory (326), Phantom (412) en Vintage Pink (225) die een tweed jasje hebben aangekregen. Daarnaast zijn er dus nog 9 andere prachtige kleuren beschikbaar. 

Haken en breien met sokkengaren

Dan komt natuurlijk de vraag: wat kan ik ermee maken? Natuurlijk ligt sokken breien of haken voor de hand vanwege de naam, maar met sokkenwol is er nog zoveel meer te maken! Denk aan accessoires zoals sjaals, mutsen en wanten.

Maar Durable Soqs tweed leent zich super goed voor het haken van knuffels. Uiteraard kun je de Soqs en de Soqs tweed met elkaar combineren in jouw project waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om te combineren. Maar wat je ook gaat maken, het eindresultaat zal een super leuk effect hebben door de spikkels!

Ben je al verliefd geworden op deze prachtige garens? Shop hier het voordeelpakket met alle 12 kleuren! Of bekijk hier alle kleuren afzonderlijk!