Het reisdagboek van Annie - Deel 5: Afrika

Het reisdagboek van Annie - Deel 5: Afrika

CuteDutch Stolwijk

Graag stellen we je voor aan Annie en haar reisdagboek. Op ons verzoek heeft ze alvast de wereldreis gemaakt die wij tijdens ZomerCAL maken. In haar reisdagboek vertelt ze iedere week over haar avontuur en het dier dat we die week gaan haken! In dit blogbericht deelt ze haar vijfde avontuur: Afrika!

Heb je het vierde dagboekverhaal van Annie gemist? Lees deze dan hier terug.

Lieve CuteDutchies,

De week is weer voorbij gevlogen en ik zag zelfs al complimentjes op mijn reisverhalen, wauw! Dank jullie wel! Dit wilde ik graag even toevoegen, voordat ik je meeneem in het reisverhaal. Zoals je begrijpt heb ik eerst alles in een notitieboekje gekrabbeld en schrijf ik iedere week mijn verhaal uit op de computer.

Schrijven met dikke handschoenen op Antarctica is best een uitdaging. Maar gelukkig heb ik weer een warmere bestemming: Afrika! Mijn eerste stop op dit continent is Zuid-Afrika. Daar staat de gids al op mij te wachten. Deze Zulu-jongen heeft prachtige traditionele kledij aan. Ik moet nog even mijn melkflesbenen en armen insmeren met zonnebrand voordat we vertrekken.

Bijzonder transport

Onderweg vertelt hij over de geschiedenis van zijn volk dat teruggaat naar de vroege 19e eeuw. Ademloos heb ik naar zijn verhalen geluisterd. Hij heeft nog geprobeerd om mij een paar woorden van zijn taal, isiZulu, te leren, maar helaas bakte ik er niet veel van.

Aan de waterkant staat mijn volgende gids al te wachten. Breed glimlachend begroet Nijlpaard Noa mij. Ze nodigt mij uit om het volgende deel al zwemmend over het water af te leggen. Aangezien hier ook wat minder vriendelijke dieren wonen, en omdat ik geen snelle zwemmer ben, neemt Noa mij mee op haar rug. Dat is pas bijzonder transport!

Ballerina

Tijdens onze tocht vertelt Noa over het leven in Afrika en de unieke uitdagingen waar ze voor staat als een van de grootste zoogdieren op het land. Haar passie voor dansen vonden haar soortgenoten wel wat vreemd. Maar, zo vertelt Noa mij, met de weerspiegeling van het water kun je goed oefenen. Net zoals ballerina’s doen voor de spiegel!

“Zeg Annie”, begint Noa haar vraag. “Vanavond is er een dansfeestje op de Savanne. Kom je ook?” Nou tegen zo’n leuk uitstapje zeg ik natuurlijk geen nee! Natuurlijk hebben we de rest van onze tocht en dag alleen nog maar over muziek, snacks en andere olifantjes en kalfjes gekletst. Nijlpaard Noa is echt onwijs fijn gezelschap en wat een humor heeft ze!

Nog één bestemming

De zon is al onder als we aankomen op het feest. Het is een drukte van jewelste rondom de waterplas. Leeuw Luuk, Giraf Guusje en Olifant Olivia staan al te swingen op de dansvloer. Nog voordat ik erover na kan denken sleurt Nijlpaard Noa mij ook mee naar de dansvloer! Had ik al vertelt dat Noa echt goed kan dansen? Ze swingt er goed op los met de nodige shuffles en precies op de maat van de muziek.

Ik kan je vertellen…. deze gezellige beestenbende is doorgegaan tot de vroege uurtjes. Maar deze reis is te mooi om een gat in de dag te slapen. In Afrika heb ik nog één bestemming op de planning staan. In het vliegtuig heb ik nog even wat slaap gepakt, want ik ben in… Rabat, de hoofdstad van Marokko!

Tajine

Noa raadde mij namelijk aan om de Kasba van de Oudaya’s te bezoeken. Deze Kasba staat op de Werelderfgoedlijst en niet zonder reden, waaaauw! Ik hoop dat ik het goed uitleg, maar een kasba staat om een stad heen. Hierdoor konden de steden goed worden verdedigd. Maar daarnaast is het ook een indrukkend bouwwerk. Steeds weer zijn er nieuwe details en motieven te zien. Terwijl ik er sta, raak ik aan de praat met een Marokkaans meisje.

Ze vraagt naar mijn reis en ik moet mij excuseren dat zelfs het korte verhaal wellicht te veel van haar tijd in beslag zal nemen. In vijf weken maak je zoveel mee tenslotte. Daarop krijg ik de uitnodiging om bij haar en haar familie te komen eten om mijn laatste dag te vieren. Hoe bijzonder en gastvrij!

Bij aankomst kon ik gelukkig gelijk de handen uit de mouwen steken. Koken is een hobby en daarom vind ik het extra leuk om te helpen. Op het menu staat een familierecept dat we in een tajine maken. Daarna hebben we met de hele familie super lekker gegeten en verhalen uitgewisseld over eten, familie en hobby’s. Zo gezellig!

Te veel om te vertellen

Ik kijk met een glimlach en een warm hart terug op mijn reis door Afrika. Zoals iedere week wil ik jullie weer veel te veel vertellen, maar ik hoop dat jullie weer genoten hebben van mijn reisverhaal. Het is tijd om de haaknaald te laten swingen en Nijlpaard Noa te haken.

Mijn reis gaat door naar een nieuw werelddeel waar ik volgende week over zal vertellen. Heel veel haakplezier en tot dan! 

Liefs,

Annie

-------

Wil jij aanhaken bij de ZomerCAL 2023 of één van jouw favoriete dieren haken? Bekijk hier alle patronen en pakketten van de ZomerCAL 2023!