Even voorstellen - Minke

Even voorstellen - Minke

Stefanie Trouwborst

Met veel trots en enthousiasme mag ik me voorstellen!

Mijn naam is Minke, al ruim 2,5 jaar gedreven amigurumi haakster. Ik ben 27 jaar oud, ik heb 5 katten thuis, werk in de kinderopvang/het onderwijs en alle vrije tijd die ik heb steek ik in haken, bloggen en haak-gerelateerde beurzen bezoeken. Maar ook natuurlijk in kletsen met mijn haakvriendinnetjes, inspiratie opdoen en vooral leuke ideeën delen.

Ik ken CuteDutch al vanaf het allereerste begin en was direct fan. De eerste pakketjes die ik heb gekocht waren Konijn Kiki en Konijn Floor met hangmat en al. Het leuke van de pakketjes vond ik dat je gelijk thuis aan de slag kan gaan.

Ik begon met Konijn Floor, een vrolijk chillend konijn van Stone Washed garen. Een prachtig resultaat, met kleine teentjes en al! Helemaal afgemaakt door de hangmat!

Daarna Konijn Kiki, dat was even andere koek! Als je gewend bent alleen met katoen en Stone Washed garen te haken is het best een uitdaging om pluisgaren te gaan gebruiken.

Pluisgaren moet je puur haken op gevoel, dat is even een omschakeling. Door een hulp-meeloopdraadje dat de eerste steken van de toer bijhoudt wordt het uiteindelijk een heel gaaf konijn. Oefening baart kunst.

De grote oren maken dit patroon af. Persoonlijk houd ik heel erg van grote oren en lange armen, ideaal voor kleine kindjes!

Nu ik gewend ben en aan het haken met pluisgaren, heb ik wel een favoriet. Scheepjes Sweetheart Soft is het meest geweldige garen! De kwaliteit is super en de haakresultaten zijn fantastisch. Houd er wel rekening mee.. Omdat het dubbeldraads garen is, worden alle knuffels wat groter dan je denkt. Ik persoonlijk vind dit een van de charmes van dit garen.

Mijn favoriete CuteDutch patronen tot nu toe zijn Poes Minoes, Kitten Siep, Aap Lucas en Hond Donna. Er staan nog heel wat patronen op mijn lijstje, maar als ik die haak neem ik jullie mee in mijn belevenis.

Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn blogs zullen gaan lezen. Ik kan niet wachten om te starten met het “echte” werk!

Mocht je leuke ideeën voor me hebben, laat gerust een reactie achter! Inspiratie is altijd welkom!

Keep you posted!

Minke