Speenkoord Twinkle Star

Speenkoord Twinkle Star

Stefanie Trouwborst

Variëren met patronen is leuk! Haakpatroon Twinkle Star verleent zich hier uitstekend voor. Met één patroon kan je door het gebruik van verschillende soorten garens meerdere items maken.

 

 

Zo kwam Jaimy op het idee om van Twinkle Star een speenkoord te haken! Ik ben verliefd! Wat een super schattige speenkoord is dit geworden.

Wanneer je een speenkoorden maakt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo mag de speenkoord niet langer zijn dan 22 cm (exclusief speenclip) en dienen de onderdelen goed vast te zitten.

Wij gebruiken daarom waxkoord. Waxkoord is een touw wat niet zomaar breekt. Het is daarom uitstekend geschikt om speenkoorden mee te maken. Verder gebruiken wij onbehandelde beuken houten kralen. Beukenhout is het enige houtsoort wat niet splijt. Je kindje kan er daarom gerust op bijten. 

Aan de slag! (klikkerdeklik voor het haakpakket!)
Haak Twinkle Star volgens het patroon met Scheepjes Maxi Bonbon (Sweet Treat) en haaknaald 1,25.

 

Knip een draad waxkoord af van ongeveer 60 cm. Het lusje, waaraan je de speenkoord kan hangen is 7 cm. Vouw het waxkoord dubbel en leg aan de onderzijde van het koord een knoop. Rijg een 12 mm, 15 mm, ster kraal, 15 mm en een 12 mm aan het koord. Rijg nu ook Twinkle Star aan het koord en rijg vervolgens een 15 mm en 12 mm kraal eraan. Haal het koord door het haakje van de speenkoord heen en ga door je eerste 12 mm kraal terug. Zorg ervoor dat je speenkoord goed strak zit en er geen speling meer tussen de kralen zit. Leg een stevige dubbele knoop in de uiteinden en knip de draden kort af. Laat de in de volgende 15 mm kraal schieten.

 

 

Vond je onze tips handig? Deel het met je haakvrienden :)

Et voilà, je speenkoord is klaar!

Liefs, Stefanie en Jaimy