Opry - Garen draaischijf

Opry - Garen draaischijf

Stefanie Trouwborst

Kennen jullie dat? Je bent lekker aan het haken of breien en om de haverklap gaat je bol in de knoop, rolt hij onder de bank of de katten gaan ermee vandoor. Nou ik heb dit dus bijna altijd. Of ik nu van binnenuit de bol werk of vanaf de buitenkant het maakt allemaal niet uit. Zelfs de bollen met een “easy start” zijn niet aan mij besteed. Om gek van te worden! Ik heb namelijk niet zo erg veel geduld moet je weten, dus mijn man schiet dan snel te hulp om alles uit de knoop te halen ;-)


Tot ik van de week op internet aan het surfen was en mijn oog viel op de Opry garen
draaischijf. De draaimolen direct maar besteld, bol erop, beginnen met haken aan een nieuw project van CuteDutch en wat een fantastische uitvinding is dit! Super eenvoudig in gebruik. Je zet je bol erop en begint met haken of breien. Tè simpel voor woorden gewoon.
Twee staafjes ijzer, welke over elkaar heen geschoven worden en bijzonder soepel in de rondte draaien. De onderkant is hierbij verzwaard. Elk formaat bol kan erop; groot, klein, dik en dun. Ik kan hem echt iedereen aanraden.
Misschien leuk als de fabrikant hem in verschillende kleurtjes zou kunnen uitbrengen, zodat je hem in je lievelingskleur kunt kopen?

Ik moet er wel bij vertellen, dat ik echt moest afleren een “ruk” aan de draad van mijn bol
 te geven, wat ik normaliter wel doe, omdat je draad dan als een soort wervelwind om de onderste ijzeren staaf heen wikkelt. Maar dat leer je jezelf wel snel genoeg af hoor. Hahaha…

Eindconclusie: Heerlijk haken/breien, zonder spanning op je werk en zonder ooit naar je bol om te kijken, nou ja………, totdat hij op is dan :)

Lieve groetjes ,
Christel