Dag 23 - Adventskalender 2018

Dag 23 - Adventskalender 2018

Stefanie Trouwborst

Vandaag 23 december mag één van de grootste pakjes uit de adventskalender opengemaakt worden. En het is vandaag ook voor de laatste keer patroondag.

Uitpakken maar!

 

In het zakje van vandaag zit een bol Bobbiny Junior in de wintereditie golden naturel. Een prachtige bol in kleur naturel met een gouden randje erdoorheen.

In Nederland wordt Bobbiny vertegenwoordigt door Sasja de Boer van Bobbiny Cords. Voor ons is het superfijn dat er een vertegenwoordiger is in Nederland die ook de distributie verzorgd, zodat wij steeds voor jullie kunnen bij bestellen en zo aan de vraag van Bobbiny kunnen voldoen. 

Bobbiny komt oorspronkelijk uit Polen, waar alle bollen nog steeds geproduceerd worden. Het garen verleent zichzelf uitstekend om prachtige home deco accessoires te maken. Sasja heeft speciaal voor ons het laatste patroon van de adventskalender ontworpen. We gaan een mandje of windlicht haken!

 

Aan de slag!


Benodigdheden:

1 bol Bobbiny Junior

Haaknaald nr. 8
Naald

Afkortingen:
l = losse
hv = halve vaste
v = vaste
st = stokje
A.L. = haak alleen in de achterste lussen van de vorige toer

Haakpatroon Mandje Junior XMAS

Mandje
Haak met Bobbiny Junior en haaknaald nr. 8.
Toer 1: Haak 2l en 11st in een magische ring. Sluit de toer met een hv op de 2e l (12)

Toer 2: Haak 2l en 1st in dezelfde steek. *Haak 2st in de volgende steek*. Herhaal *.* tot einde toer en sluit de toer met een hv op de 2e l (24)
Toer 3: Haak 2l, 2st in de volgende steek. *Haak 1st, 2st in de volgende steek*. Herhaal *.* tot einde toer en sluit de toer met een hv op de 2e l (36)
Toer 4: A.L. Haak 1v in elke v (36)
Toer 5 en 6: Haak 1v in elke v (36)
Toer 7 en 8: Haak 2l, 1st in de volgende steek, 1st in dezelfde steek als de eerste 2l. *Sla 1 steek over, haak 1st, 1st in de steek die je eerder oversloeg*. Herhaal tot einde toer en eindig met een hv op de 2e l (36)
Knip de draad lang genoeg af en werk de draad weg. Haak op dezelfde manier nog een mandje. Je kunt de mandjes gebruiken als mandje, maar ook als versiering van windlichtjes. Wij hebben de windlichtjes gebruikt van de Action. 


Heel veel plezier met de mandjes of windlichtjes! Morgen is alweer de laatste dag van de adventkalender, maar dan hebben wij een opdracht voor jullie om het verrassingspakket te winnen.

Tot morgen! Liefs, team CuteDutch